.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 05:46:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [A4 B6] mój wymarzony model
PostNapisane: 20.sty.2017 19:19:14 
Użytkownik

ernieball napisał(a):
Nie bierz tego wozu. Jak on w nim kartofle woził to ja "wysiadam" :)
A tak na serio, nie masz takich wozów w okolicy 100km do oglądania? Przecież A4B6 to dość popularny model.

a propos auta:
https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a4-1 ... xtor=SEC-8

Witaj,
piszę z Krakowa, też zastanawiam się nad autkiem z ogłoszenia powyżej.
Dlaczego odradzasz ten wóz? Wymień proszę kilka argumentów przeciw, będę wdzięczny.

PostNapisane: 20.sty.2017 19:36:45 
Użytkownik

Panowie, jadę jutro z rana oglądać tę sztukę.
https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a4-a ... xtor=SEC-8
Jesteśmy z właścicielem najpierw umówieni na sprawdzanie historii w ASO, później na sprawdzanie autka na miejscu ok 30 km od Rzeszowa. Auto nie jest zarejestrowane, więc trzeba go sprawdzić na miejscu (w najbliżej okolicy). Czy miałby ktoś chęć i czas rzucić razem ze mną na nie fachowym okiem ? Jestem pierwszy w kolejce do oglądania, jeżeli się nie zdecyduję to weźmie je ktoś inny (jeżeli wszystko co gość pisze jest prawdą). Sam zaproponował wspólne sprawdzanie historii w ASO więc wydaje się być to dobrym pierwszym krokiem w kierunku zakupu. Co o tym myślicie ?

PostNapisane: 29.sty.2017 12:48:55 
Użytkownik

Jakby kogoś interesowała jeszcze moja historia :) myślę jechać oglądać kolejny model. Poprzedni (link już jest nieaktualny) miał cały prawy bok robiony i tylny słupek cały dół ze szpachli, że miernik już nie wykrywał metalu więc odpuściłem. Teraz myślę o tym http://allegro.pl/a4-1-8t-s-line-xenon- ... 02805.html wiem, że ośka i że drogo ale jeżeli faktycznie cała historia byłaby prawdziwa to myślę, że wart tych pieniędzy. Tym bardziej, że po kompletnym remoncie i wszystko jest w papierach. Przy ewentualnej odsprzedaży za pare lat taka książka też będzie swoje warta. Co o tym sądzicie ?

PostNapisane: 29.sty.2017 21:43:25 
Użytkownik

640 wyświetleń osób raczej szukających takiego auta i jakoś nikt "pierwszy oglądający" nie odjechał...
Dziesiątki wykrzykników, ale cóż, nie buractwo tu oceniać... Auto musisz dogłębnie sprawdzić i żadne dalej osądy tutaj nic nie wniosą.
Możesz napisać który rodzynek był tak spawany, skoro link nie działa? Z jakiego miasta? Podaj kilka danych o aucie, kolor, sedan/kombi?
Ku przestrodze kolejnym szukającym A4.

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

PostNapisane: 29.sty.2017 22:45:05 
Użytkownik

gość ma cały dzień telefon wyłączony więc może dlatego jeszcze nikt nie odjechał. Oczywiście, że go sprawdzę przed ewentualnym zakupem.
A ten rodzynek to WAUZZZ8E53A273867 - B6 1.8T kombi, szary sprowadzany ze Szwajcarii ze 135k przebiegu (przebieg akurat potwierdzony). Prawy tylny słupek ze szpachli, drzwi i nadkola lakierowane + prawa lampa tył naruszona (duże szpary). Sprzedawany w powiecie Rzeszowskim. Nie wiem czy jeszcze dostępny, z aukcji zdjęty.

PostNapisane: 29.sty.2017 23:04:37 
Moderator

Auto: S6 C4
Co się dziwić, auto 14 letnie :) jakby był idealny to by z CH nie wyjechał albo kosztował 2x tyle. To że coś lakierowane albo gdzieś trochę szpachli nie oznacza od razu szrot.

+
CFFB

PostNapisane: 29.sty.2017 23:43:37 
Użytkownik

No to wiadomo, że auto może mieć jakieś drobne przecierki, ale jak już na słupku miernik prawie metalu nie wykrywa to coś nie tak. Szukając auta za ok 20k można czegoś konkretnego wymagać.

PostNapisane: 30.sty.2017 00:10:02 
Moderator

Auto: S6 C4
Różni są lakiernicy, rzeźbiarze etc. Jeśli nie spawane ćwiartki, nie wstawiany dach itp. to też nie ma co przesadzać.

+
CFFB

PostNapisane: 03.lut.2017 09:27:25 
Użytkownik

Cześć, jak zwykle na początek zbliżającego się weekendu upolowałem sobie sztukę do obejrzenia. Tym razem padło na A6 https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a6-s ... xtor=SEC-8
Od jakiegoś handlarza, bo gadałem z nim, ale mówił ze szrotu nie sprowadza :) wiadomo. troche drogie, ale mówił ze bardzo zadbane. Od pierwszego właściciela z niemiec, ale nie prowadził książki serwisowej. Lekko lakierowana listwa przy tylnych drzwiach i z drugiej strony jakiś pęcherz też zrobiony, reszta w nienaruszonym stanie. To łatwo mozna sprawdzić. Lekkie pocenie spod uszczelki spod klawiatury. Za to
wyposażenie bardzo bogate. Co o tym sądzicie ? Jutro planuję jechać na wstępne oględziny.

PostNapisane: 03.lut.2017 10:19:31 
Użytkownik

Auto: C7
munatung napisał(a):
Cześć, jak zwykle na początek zbliżającego się weekendu upolowałem sobie sztukę do obejrzenia. Tym razem padło na A6 https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a6-s ... xtor=SEC-8
Od jakiegoś handlarza, bo gadałem z nim, ale mówił ze szrotu nie sprowadza :) wiadomo. troche drogie, ale mówił ze bardzo zadbane. Od pierwszego właściciela z niemiec, ale nie prowadził książki serwisowej. Lekko lakierowana listwa przy tylnych drzwiach i z drugiej strony jakiś pęcherz też zrobiony, reszta w nienaruszonym stanie. To łatwo mozna sprawdzić. Lekkie pocenie spod uszczelki spod klawiatury. Za to
wyposażenie bardzo bogate. Co o tym sądzicie ? Jutro planuję jechać na wstępne oględziny.

Gdyby miał taki przebieg to nie obszywałby tej kierownicy.
Super tylna kanapa :D

PostNapisane: 03.lut.2017 16:28:02 
Użytkownik

nie rozumiem, możesz wyjaśnić co z nim nie tak ? :)

PostNapisane: 04.lut.2017 18:13:21 
Użytkownik

tl;dr nie kupiłem :)
A teraz konkrety. Byłem na miejscu. Prezentowała się pięknie. Lakier w świetnym stanie, szpachli zero. Delikatnie lakierowane przednie nadkola, i przednie drzwi po obu strona poniżej listew. Nigdzie nie przekraczało 200 um + ze 3 minimalne uderzenia machnięte lakierem żeby nie rzucała się w oczy. W środku na prawdę zadbane. Nie powycierana, skóra dość dobrze zadbana. Faktycznie obszyta kierownica i drążek zmiany biegów. Na szczęście udało mi się dodzwonić do ASO, a tam już tak różowo nie było. Okazało się że te 200k przebiegu auto miało w 2012 roku a w październiku 2014 już ponad 260k. Dodatkowo w październiku 2014 były robione naprawy blacharskie całego przodu. więcej nie wiem o tych naprawach, ale samo to, że tyle było ukryte odsunęło mnie wystarczająco. Maska była w idealnym stanie bez najmniejszego uszczerbku ani ryski więc to mogło już wzbudzić moje podejrzenie. Nie wiadomo co było w nim jeszcze robione. Dzwoniłem przy właścicielu do ASO. Zarzekał się, że nie wiedział o tym przebiegu (założył że pewnie były wymienione zegary :) Co ciekawe od razu zmienił opis aukcji :) Co do mechanicznych spraw nie dojechaliśmy na stację diagnostyczną, ale wyraźnie piszczała któraś z rolek od paska. Poza tym jestem laikiem żeby oceniać jak auto prezentowało się mechanicznie. Kolejne cenne doświadczenie zebrałem, dnia nie żałuję. Kurde, ale na prawdę mi się podobała, była praktycznie na maxa wyposażona. Jeżeli aukcja zginie to jej VIN: WAUZZZ4B74N032513 Wystawiona była za 19300 brutto. kolejne sprawozdanie pewnie z następnego weekendu.

PostNapisane: 05.lut.2017 11:23:46 
Użytkownik

Chłopaku jak będziesz tak szukał auta to nigdy nie znajdziesz. Skoro w 2014r były robione naprawy blacharskie przodu w ASO to auto NIE MOGŁO być mocno uderzone bo by była szkoda całkowita, musiała to być kosmetyka i nic więcej. A co przebiegu? skoro w 2014 miała 260tkm to jest śmieszny i naprawdę bardzo mały przebieg jak na tylu letnie C5. Sam napisałeś, że na mierniku wszystko było ok, nawet się nie kapnąłeś, że coś z przodu było robione, więc to tylko oznaka tego, że było zrobione porządnie i w ASO.

Nie rozumiem jednego, auto Ci się bardzo podobało, zadzwoniłeś, usłyszałeś cyferki, usłyszałeś, ze przód był naprawiany i zrezygnowałeś...dla mnie to podstawa o zbicia ceny, a nie wady. Wracaj po fure, dogadaj się z gościem co do ceny bo i tak w cebulandii nie sprzeda fury z takim nalotem jak jest teraz w ogłoszeniu.

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

PostNapisane: 05.lut.2017 11:58:12 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
2rafal7 napisał(a):
Chłopaku jak będziesz tak szukał auta to nigdy nie znajdziesz. Skoro w 2014r były robione naprawy blacharskie przodu w ASO to auto NIE MOGŁO być mocno uderzone bo by była szkoda całkowita, musiała to być kosmetyka i nic więcej. A co przebiegu? skoro w 2014 miała 260tkm to jest śmieszny i naprawdę bardzo mały przebieg jak na tylu letnie C5. Sam napisałeś, że na mierniku wszystko było ok, nawet się nie kapnąłeś, że coś z przodu było robione, więc to tylko oznaka tego, że było zrobione porządnie i w ASO.

Nie rozumiem jednego, auto Ci się bardzo podobało, zadzwoniłeś, usłyszałeś cyferki, usłyszałeś, ze przód był naprawiany i zrezygnowałeś...dla mnie to podstawa o zbicia ceny, a nie wady. Wracaj po fure, dogadaj się z gościem co do ceny bo i tak w cebulandii nie sprzeda fury z takim nalotem jak jest teraz w ogłoszeniu.

Racja, to co wymieniłeś kolego to żadne wady dyskwalifikujące auto. Powiem więcej, jeżeli jest tak jak napisałeś to biorąc pod uwagę charakterystykę polskiego rynku to można rzec że auto to jest rodzynem.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 05.lut.2017 13:39:51 
Użytkownik

To było na szybko co mi sie udało wyciągnąć z ASO, nie wiadomo co i gdzie jeszcze było robione. Gość w ASO nawet pytał czy ma szukać dalej. Podziękowałem. Oczywiście, że takich aut nie dyskwalifikuje, ale jak dla mnie historia pojazdu musi być jasna. Szukam w górnej granicy cenowej tych konkretnych modeli więc mogę mieć swoje wymagania. Przedstawiłem, jak sytuacja wygląda. Może ktoś inny się zainteresuje. Jestem z tego typu ludzi, że w papierach musi mi się zgadzać :) Jeśli będzie trzeba dopłacić to się dopłaci :)

PostNapisane: 05.lut.2017 13:52:26 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
powodzenia :)

Może plusiak kolegi Pawlo Cię zainteresuje?

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 05.lut.2017 14:00:07 
Użytkownik

dzięki :)
Ten niebieski ? Jak dla mnie chyba zbyt ekscentryczny :)

PostNapisane: 10.lut.2017 06:40:46 
Użytkownik

Auto: BEX+ Quattro
Zarathustra napisał(a):
powodzenia :)

Może plusiak kolegi Pawlo Cię zainteresuje?

Propo Plusów, to loku chce sprzedać swojego Plusa, wcześniej auto Pawlo, więc historia również auta znana .

Co do B6 https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a4-1 ... df6c95a3fc lub ciekawsza wersja https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a4-1 ... df6c95a3fc

PostNapisane: 10.lut.2017 09:05:43 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
munatung napisał(a):
tl;dr nie kupiłem :)
A teraz konkrety. Byłem na miejscu. Prezentowała się pięknie. Lakier w świetnym stanie, szpachli zero. Delikatnie lakierowane przednie nadkola, i przednie drzwi po obu strona poniżej listew. Nigdzie nie przekraczało 200 um + ze 3 minimalne uderzenia machnięte lakierem żeby nie rzucała się w oczy. W środku na prawdę zadbane. Nie powycierana, skóra dość dobrze zadbana. Faktycznie obszyta kierownica i drążek zmiany biegów. Na szczęście udało mi się dodzwonić do ASO, a tam już tak różowo nie było. Okazało się że te 200k przebiegu auto miało w 2012 roku a w październiku 2014 już ponad 260k. Dodatkowo w październiku 2014 były robione naprawy blacharskie całego przodu. więcej nie wiem o tych naprawach, ale samo to, że tyle było ukryte odsunęło mnie wystarczająco. Maska była w idealnym stanie bez najmniejszego uszczerbku ani ryski więc to mogło już wzbudzić moje podejrzenie. Nie wiadomo co było w nim jeszcze robione. Dzwoniłem przy właścicielu do ASO. Zarzekał się, że nie wiedział o tym przebiegu (założył że pewnie były wymienione zegary :) Co ciekawe od razu zmienił opis aukcji :) Co do mechanicznych spraw nie dojechaliśmy na stację diagnostyczną, ale wyraźnie piszczała któraś z rolek od paska. Poza tym jestem laikiem żeby oceniać jak auto prezentowało się mechanicznie. Kolejne cenne doświadczenie zebrałem, dnia nie żałuję. Kurde, ale na prawdę mi się podobała, była praktycznie na maxa wyposażona. Jeżeli aukcja zginie to jej VIN: WAUZZZ4B74N032513 Wystawiona była za 19300 brutto. kolejne sprawozdanie pewnie z następnego weekendu.

Czemu nie kupiłeś tego auta?????

Z takim podejściem to następnym razem jak będziesz dzwonił do ASO to mów odrazy żeby Ci nówkę salonowke szykowali.

Propaganda TVN Turbo.....

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

PostNapisane: 10.lut.2017 10:05:50 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
LOL!

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1