.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lut.2025 17:01:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 01.lut.2017 22:38:57 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Orsetto, po owocach ich poznacie. (jazda to wyrażenie potoczne oznaczającą trudną, niekomfortową sytuację dla jej uczestnika)

Rodzynku, to Ty nie rozumiesz co ja mam Ci do przekazania.

Parszywy sadownik to i owoc parszywy. A z tą jazdą to to taki mały sarkazm. Znam synonim słowa jazda. :)

PostNapisane: 01.lut.2017 22:42:14 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Wiem, że znasz, definicja była celowa ;)

Owoców jeszcze nie znamy (wiem niektórzy znali już przed objęciem władzy przez PIS, a przede wszystki stare kiełkuty i ich przedstawiciele w sejmie).

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 01.lut.2017 22:46:20 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Wiem, że znasz, definicja była celowa ;)

Owoców jeszcze nie znamy (wiem niektórzy znali już przed objęciem władzy przez PIS).

Podałbyś rękę Piotrowiczowi, Kryże? Ja nie. I dlatego bratanie się z tymi.... uważam za szczyt hipokryzji i skurw....
I nie przekonuj mnie. Ch... zawsze będzie ch...i owoce ich tez będą ch...Albo się ma zasady, albo nie. PIS ich nie ma."Wadza" über alles.

Już majstrują przy ordynacji wyborczej. Samorządy- 2 kadencje. Poseł Kaczyński na zawsze w Sejmie. Prawe i sprawiedliwe.
KRS też złe. Suweren rękami Ziobry wybierze sędziów. Konstytucja? Luzik, nowy TK stwierdzi, że jest ok. I że Słońce krąży wokół płaskiej Ziemi.

Wojsko tez w rozsypce. 26 generałów i masa pułkowników odeszła. Antek pozbawił armię mózgu. A budyń bawi się w wojsko i wyrywa lachony na "bi m dablju".

PostNapisane: 02.lut.2017 14:23:41 
Klubowicz

rodzynek napisał(a):
Wy chyba naprawdę nie rozumiecie. Albo nie chcecie pojąć złożoności tamtych lat. Czy uważacie, że była inna metoda zmiany ustroju? Kto i jak miał się sprzeciwić komuchom i odsunąć ich skutecznie od żłoba? Skoro mieli nie tylko rząd, parlament, ale też władzę lokalną, resorty siłowe, gospodarkę? Myślicie, że większość Polaków stanęłaby do powstania? Kuźwa, aż się dziwię, że nas teraz tak pokojowo namawiacie na jedynie słuszną partię. Łatwo teraz wam powiedzieć, że "opozycja" się sprzedała, że SB sama obaliła komunę (a przecież dopiero LK to teraz robi), potępiacie Michnika i Wałęsę pijącego z Kiszczakiem. Żaden z was nigdy nie przeprowadzał jakichkolwiek negocjacji i nie doszedł do porozumienia z "wrogiem"? Nie opijaliście ich zakończenia? Co oni mieli wtedy zrobić? Rozstrzelać przy okrągłym stole przedstawicieli PZPR i ogłosić się III RP?

Jak macie takie proste rozwiązania, to idźcie do Morawieckiego, zaraz dzięki wam Polska będzie hegemonem Europy, a Chiny i USA będą się prosić o współpracę. Najprościej bezrozumnie krytykować, nic w zamian nie dając. Żenada.

Rodzynek - bardzo, bardzo spłaszczę przykład który podam (podobieństwo osób przypadkowe :) )
Przykładowo "Zarathustra" okrada, bije poniża, gwałci żony, strzela do dzieci "Rodzynka" i "Ando1414". Co tu robić??? "Rodzynek" wpada na pomysł - wypiję wódkę z "Zarathustra" i może "Zarathustra" nam sfolguje. Piją i "Zarathustra" mówi tak - pokraść sobie muszę bo potrzeby spore rodzina ma. Pogwałcić też bo potrzeby są -ale, zrobimy tak: Ja będę "Anda1414" kradł dalej jak kradnę, Tobie "Rodzynek" coś skapnie ale, masz za to zrobić propagandę, że wszyscy trzej jesteśmy super dobrymi sąsiadami (tak coby cała wieś wiedziała!) to dalej i Ty "Rodzynek" i Ja "Zarathustra" sobie życie ułatwimy.

Wg Twojego postu: "Ando1414" powinien dziś gloryfikować "Rodzynka" ???
Powinien zapomnieć kto jak sobie życie ułatwił i czyim kosztem???
Powinien powiedzieć było jak było, ważne że nie strzelają i nie tłuką pałami???
Powinien powiedzieć "Zarathustra" to spoko gość - paszport dał????
Powinien powiedzieć "Rodzynek" to spoko gość - ma co prawda z nikąd 20 krów, ale dzięki niemu ja mam 2 kury????
itd...

PostNapisane: 02.lut.2017 20:51:07 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Urojone krzywdy, za to żądza zemsty realna. Tak na ogół reagują ludzie, którzy rzeczywiście maja dwie kury, choć wcześniej siedzieli na garnuszku, Właśnie dlatego, że inni mają 20 krów.
Nigdy ja, ani moja rodzina, nie należałem do partii, ani opozycji. Uważam, że Polska wygrała po 89 roku. Kto chciał - mógł coś w swoim życiu zmienić. Wielu jednak liczyło na 100 mln od Wałęsy i czekali z rękami w kieszeniach. Teraz głosują na PiS.

Ale co ja tu wam będę mówić. Zaraz i tak przywalicie stos linków, albo wielce obrazowe porównania.
Ograniczę się do linkowania "poślizgów" obecnie rządzących, z komentowania rezygnuję, bo tu nie ma miejsca na dyskusje - jest tylko czarne i białe. To takie wasze małe zwycięstwo - was będzie słychać.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 02.lut.2017 22:43:31 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
ando1414 napisał(a):
rodzynek napisał(a):
Wy chyba naprawdę nie rozumiecie. Albo nie chcecie pojąć złożoności tamtych lat. Czy uważacie, że była inna metoda zmiany ustroju? Kto i jak miał się sprzeciwić komuchom i odsunąć ich skutecznie od żłoba? Skoro mieli nie tylko rząd, parlament, ale też władzę lokalną, resorty siłowe, gospodarkę? Myślicie, że większość Polaków stanęłaby do powstania? Kuźwa, aż się dziwię, że nas teraz tak pokojowo namawiacie na jedynie słuszną partię. Łatwo teraz wam powiedzieć, że "opozycja" się sprzedała, że SB sama obaliła komunę (a przecież dopiero LK to teraz robi), potępiacie Michnika i Wałęsę pijącego z Kiszczakiem. Żaden z was nigdy nie przeprowadzał jakichkolwiek negocjacji i nie doszedł do porozumienia z "wrogiem"? Nie opijaliście ich zakończenia? Co oni mieli wtedy zrobić? Rozstrzelać przy okrągłym stole przedstawicieli PZPR i ogłosić się III RP?

Jak macie takie proste rozwiązania, to idźcie do Morawieckiego, zaraz dzięki wam Polska będzie hegemonem Europy, a Chiny i USA będą się prosić o współpracę. Najprościej bezrozumnie krytykować, nic w zamian nie dając. Żenada.

Rodzynek - bardzo, bardzo spłaszczę przykład który podam (podobieństwo osób przypadkowe :) )
Przykładowo "Zarathustra" okrada, bije poniża, gwałci żony, strzela do dzieci "Rodzynka" i "Ando1414". Co tu robić??? "Rodzynek" wpada na pomysł - wypiję wódkę z "Zarathustra" i może "Zarathustra" nam sfolguje. Piją i "Zarathustra" mówi tak - pokraść sobie muszę bo potrzeby spore rodzina ma. Pogwałcić też bo potrzeby są -ale, zrobimy tak: Ja będę "Anda1414" kradł dalej jak kradnę, Tobie "Rodzynek" coś skapnie ale, masz za to zrobić propagandę, że wszyscy trzej jesteśmy super dobrymi sąsiadami (tak coby cała wieś wiedziała!) to dalej i Ty "Rodzynek" i Ja "Zarathustra" sobie życie ułatwimy.

Wg Twojego postu: "Ando1414" powinien dziś gloryfikować "Rodzynka" ???
Powinien zapomnieć kto jak sobie życie ułatwił i czyim kosztem???
Powinien powiedzieć było jak było, ważne że nie strzelają i nie tłuką pałami???
Powinien powiedzieć "Zarathustra" to spoko gość - paszport dał????
Powinien powiedzieć "Rodzynek" to spoko gość - ma co prawda z nikąd 20 krów, ale dzięki niemu ja mam 2 kury????
itd...

F-A-T-A-L-I-T-Y

:D

@Orestto
:hahaha:

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 03.lut.2017 00:35:06 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
A prawda jest taka ,że świstak siedzi i zawija je w te sreberka tylko nie tam gdzie wszystkim się wydaje . :)

PostNapisane: 03.lut.2017 08:02:08 
Moderator

Auto: 4x Audi
mariuszj0808 napisał(a):
A prawda jest taka ,że świstak siedzi i zawija je w te sreberka tylko nie tam gdzie wszystkim się wydaje . :)

Ty tam lepiej na zlot się szykuj :peace:

Jest S4 B5 AGB
Garage Our Cars

PostNapisane: 03.lut.2017 14:33:05 
Klubowicz

rodzynek napisał(a):
Ale co ja tu wam będę mówić. Zaraz i tak przywalicie stos linków, albo wielce obrazowe porównania.
Ograniczę się do linkowania "poślizgów" obecnie rządzących, z komentowania rezygnuję, bo tu nie ma miejsca na dyskusje - jest tylko czarne i białe. To takie wasze małe zwycięstwo - was będzie słychać.

Jeżeli nie jesteś przekonany stosem linków (pokazujących jak było), jeśli nie może otworzyć Ci oczu moja na prędce sklecona bajeczka - to nic na to nie poradzę. Każdy ma pełne prawo mieć swoje zdanie. Ja mam swoje Ty swoje i to piękne (inaczej bylibyśmy stadem krów/kur :) ). Na ciekawe i zawierające prawdę linki zawsze czekam.

I dla rozluźnienia (poważnie dla rozluźnienia) cyt: "Was jest to zwrot do drugiej osoby w liczbie mnogiej, Jeżeli szanujesz osobę piszesz z dużej litery) - takie na szybko znalazłem definiowanie. Prawda to czy fałsz?

PostNapisane: 03.lut.2017 16:56:56 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Z małej, bo jest was więcej niż dwóch, dlatego nie pisze tylko i wyłącznie o Was ;)

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 03.lut.2017 17:03:27 
Użytkownik

poziom dyskusji tego wątku na jednym obrazku -> http://www.wiocha.pl/1413144,Kolejka

B6 1.8T quattro avant 2011-2017

PostNapisane: 03.lut.2017 22:09:49 
Użytkownik

i wszyscy mają (tu)polew :D

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 03.lut.2017 23:31:06 
Użytkownik

metyoo napisał(a):

i wszyscy mają (tu)polew :D

Oj Antek, jak lekarz mówi, że trzeba łykać tabletki, to trzeba tak robić. Mimo, że jesteś ministrem obrony i wiceszefem PIS. Zdrowie najważniejsze.

PostNapisane: 04.lut.2017 04:45:57 
Klubowicz

rodzynek napisał(a):
Z małej, bo jest was więcej niż dwóch, dlatego nie pisze tylko i wyłącznie o Was ;)

Dzięki, bo my we troje :peace:
nawiasem pisząc: bomywetroje :-)
Szfagier się w...ił, znaczy nerw go poniósł: bo mu wysłałem z małej litery "pozdrawiam was!" - a ich 4 sztuki :zdziw:
Nie mam się co tłumaczyć - z małego piwa wróciłem - jeśli obraziłem do dla śmiechu :peace: :peace: :peace:
ps. piszę ja, pisze ando :diabel:

metyoo - to co się stało z Tu 111144444itd to mały pikuś. Za chwilę Polska będzie nazywała się Warszawa - jeszcze kilka gmin dołączmy
Co k...a na to Gniezno i Kraków odpowie???

PostNapisane: 04.lut.2017 08:46:37 
Użytkownik

No, zostanie wolne miasto toruń i kuria krakowska :D

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 04.lut.2017 09:31:09 
Użytkownik

metyoo napisał(a):
No, zostanie wolne miasto toruń i kuria krakowska :D

Czy aby na pewno kuria jest wolna? :diabel:

PostNapisane: 04.lut.2017 10:27:27 
Użytkownik

ando1414 napisał(a):
rodzynek napisał(a):

Dzięki, bo my we troje :peace:
nawiasem pisząc: bomywetroje :-)
Szfagier się w...ił, znaczy nerw go poniósł: bo mu wysłałem z małej litery "pozdrawiam was!" - a ich 4 sztuki :zdziw:
Nie mam się co tłumaczyć - z małego piwa wróciłem - jeśli obraziłem do dla śmiechu :peace: :peace: :peace:
ps. piszę ja, pisze ando :diabel:

metyoo - to co się stało z Tu 111144444itd to mały pikuś. Za chwilę Polska będzie nazywała się Warszawa - jeszcze kilka gmin dołączmy
Co k...a na to Gniezno i Kraków odpowie???

Nie wiem co na to Gniezno i Kraków. Ale moje miasto przeciwstawi się "siłom i godnościom osobistom" :D (wężykiem Jasiu,wężykiem :D)
Albo otoczymy nasz gród murem, powołamy kasztelana, znajdziemy druida( coby nam napitku napędził) i przeciwstawimy się Hegemonowi.
Niby do Warszawy jest ok 500+, ale fosę, wilcze doły i czarcie zapadki czas kopać. W ramach posiadanego budżetu w postaci 3 $ zakupimy 3 Mistrale. Co jak co, ale społeczeństwo mamy u nas ofiarne. A argument, że u mnie nie ma morza jest nietrafiony i świadczy o całkowitej nieznajomości nowoczesnej taktyki pola walki i wiadomo jakie siły za tym stoją. :d Dowództwo operacyjne powierzymy doświadczonym technikom farmacji.

PostNapisane: 06.lut.2017 09:06:31 
Użytkownik

W zasadzie powinno trafić do wątku umoru, ale, że to polityczne....

PostNapisane: 06.lut.2017 22:11:19 
Użytkownik

J. Korwin Mikke w formie. Zadał pytanie, jakie środki Misiewicz dostarczał Macierewiczowi jak pracował w aptece. :D :D :D

PostNapisane: 08.lut.2017 07:45:25 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
https://www.facebook.com/myiannopoulos/ ... 842792179/

bardzo dobra przemowa, polecam, bo się z zółtkiem zgadzam praktycznie w kazdym aspekcie.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1