.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.mar.2025 00:16:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 22.lut.2017 16:06:22 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
myszon90 napisał(a):

Niestety nie tylko to, co zapowiedzieli, ale też robią to, z czym mieli walczyć.. :/ :/

Właśnie to nas wkur....denerwuje. Robią dokładnie to samo co poprzednicy. Od początku od tym trąbie ale zawsze negowaliście. Co lepsza...podejmują decyzje, które sami teraz muszą naprawić. Wychodzą nocne głosowania, brak podjęcia wiedzy od osób doświadczonych, specjalistów, analityków - przypomnę, że nie słuchali nawet swoich własnych.

Oby się ocknęli bo będą przedwczesne wybory...zaczną odwoływać siebie samych :D

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 22.lut.2017 16:45:10 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
bloku napisał(a):
myszon90 napisał(a):

Niestety nie tylko to, co zapowiedzieli, ale też robią to, z czym mieli walczyć.. :/ :/

Właśnie to nas wkur....denerwuje. Robią dokładnie to samo co poprzednicy. Od początku od tym trąbie ale zawsze negowaliście. Co lepsza...podejmują decyzje, które sami teraz muszą naprawić. Wychodzą nocne głosowania, brak podjęcia wiedzy od osób doświadczonych, specjalistów, analityków - przypomnę, że nie słuchali nawet swoich własnych.

Oby się ocknęli bo będą przedwczesne wybory...zaczną odwoływać siebie samych :D
bloku- my nie mamy szklanej kuli, były nieco większe oczekiwania, ale i tak zmiana jest lepsza niż była...

PostNapisane: 22.lut.2017 16:55:21 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Ale to już po pierwszych ruchach było widać, że lepiej nie będzie. I nie jest. Jeśli się nie odczuwa zmian to znaczy, że nie jest lepiej. Ja tego nie czuje. Wręcz przeciwnie ale to kwestia spojrzenia na całość. Poczekajmy jeszcze trochę a większość tu piszących będzie pewno, że to nie lepsza zmiana - 1,5 roku to sporo aby coś zdziałać.

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 22.lut.2017 17:02:31 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
bloku napisał(a):
Ale to już po pierwszych ruchach było widać, że lepiej nie będzie. I nie jest. Jeśli się nie odczuwa zmian to znaczy, że nie jest lepiej. Ja tego nie czuje. Wręcz przeciwnie ale to kwestia spojrzenia na całość. Poczekajmy jeszcze trochę a większość tu piszących będzie pewno, że to nie lepsza zmiana - 1,5 roku to sporo aby coś zdziałać.

+1.

Od początku pisałem, że to nic innego niż TKM, i to w najgorszej postaci, bo 8 lat byli od koryta oderwani. Dziś kurdupel prezio dał popis w sejmie, "ludzki pan", jego mać. Mnie to się już nawet komentować nie chce. A te wszystkie dobre zmiany to od samego początku zapierda..ły tandetą... Delikatnie rzecz ujmując.

PostNapisane: 22.lut.2017 20:51:06 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
+1.
Też już mi się nie chce komentować, bo tylko siebie (przeciwników "DZ") wzajemnie drażnimy, a zwolennicy obecnej władzy i tak są zadowoleni...

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 22.lut.2017 21:14:51 
Użytkownik

+1

100 C4...94'...2.2t...AAN,
...........................................................
HVAC

PostNapisane: 22.lut.2017 21:55:31 
Użytkownik

TKM pełną gębą. Zwolennicy "DZ" już powinni czuć przyśpieszony oddech na karku i mrowienie w d..... Na osłodę mogą sobie drzewo wyciąć. O ile to nie jest lobbing.

PostNapisane: 22.lut.2017 21:57:45 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Ja nie czuję :)

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 22.lut.2017 22:07:41 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Ja nie czuję :)

Ale Ty nie jesteś bezkrytycznym zwolennikiem DZ. Przynajmniej mam takie wrażenie. Możesz odczuwać delikatny dyskomfort. :D

PostNapisane: 23.lut.2017 08:36:59 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
bloku napisał(a):
myszon90 napisał(a):

nie mamy szklanej kuli, były nieco większe oczekiwania, ale i tak zmiana jest lepsza niż była...

syntetycznie:
dynamika PKB w dół
inwestycje krajowe w dół
przetargi drogowe w dół
kolejowych nie ma
środki unijne w dół
wiek emerytalny w dół

podatki w górę
dług publiczny w górę
potrzeby pożyczkowe w góre (180 mld złw tym roku, masakra)
deficyt budżetu i SFP w górę
upaństwowienie gospodarki w górę
etatyzm w górę

rozpieprzenie sztabu generalnego, Polskiej Grupy Zbrojeniowej, Trybunału, systemu oświaty, za chwilę szpitali i nawet tych nieszczęsnych stadnin koni pominę. Naprawdę "oczekiwania były większe " ?

na plus nowej władzy mogę zapisać likwidację szarej strefy w handlu paliwami - kosztowną dla branży ale jednak słuszną. Mało jak na półtora roku.

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

PostNapisane: 23.lut.2017 09:51:51 
Klubowicz

Ludzkie Pany mogą więcej to i robią co chcą:

o TK: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/dziennik ... em/ewl3r2x
o TK: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/trybunal ... -z/rnxn5nx
o HEAD: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-w ... ad/cwcctqb
o policji: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gw-polic ... ow/dltqj9k
o wojsku: http://www.fakt.pl/facet/militaria/maci ... la/50xmrn7
To tylko z kilku ostatnich dni. Już pomijam śmietnik prawno-życiowy związany z wycinką drzew. Tak właśnie wygląda całe prawo PIS - dla łątwiejszego zrozumienia - wylewają dziecko z kąpielą.

Taki nasuwa mi się wniosek, że obecny rząd stawia mnie w sytuacji Wałęsy z 90 roku - Nie chcem, ale muszem. Nie chce mi się dyskutować (bo to jałowe), uświadamiać (bo to jałowe), tłumaczyć (bo to jałowe), ale muszę, bo wtedy jedynie zwolenników "DZ" będzie słychać. A na to nie można pozwolić, bo całkowicie zawłaszczą przestrzeń medialną i będą się utwierdzać w przekonaniu, że mają rację (100 razy powtórzone kłamstwo staje się prawdą). Dlatego TRZEBA pokazywać, że "DZ" to tylko zmiana, niestety, w przeważającej większości na ZŁE.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 23.lut.2017 13:13:06 
Użytkownik

rodzynek napisał(a):
Ludzkie Pany mogą więcej to i robią co chcą:

o TK: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/dziennik ... em/ewl3r2x
o TK: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/trybunal ... -z/rnxn5nx
o HEAD: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gazeta-w ... ad/cwcctqb
o policji: http://wiadomosci.onet.pl/kraj/gw-polic ... ow/dltqj9k
o wojsku: http://www.fakt.pl/facet/militaria/maci ... la/50xmrn7
To tylko z kilku ostatnich dni. Już pomijam śmietnik prawno-życiowy związany z wycinką drzew. Tak właśnie wygląda całe prawo PIS - dla łątwiejszego zrozumienia - wylewają dziecko z kąpielą.

Taki nasuwa mi się wniosek, że obecny rząd stawia mnie w sytuacji Wałęsy z 90 roku - Nie chcem, ale muszem. Nie chce mi się dyskutować (bo to jałowe), uświadamiać (bo to jałowe), tłumaczyć (bo to jałowe), ale muszę, bo wtedy jedynie zwolenników "DZ" będzie słychać. A na to nie można pozwolić, bo całkowicie zawłaszczą przestrzeń medialną i będą się utwierdzać w przekonaniu, że mają rację (100 razy powtórzone kłamstwo staje się prawdą). Dlatego TRZEBA pokazywać, że "DZ" to tylko zmiana, niestety, w przeważającej większości na ZŁE.

+1. Absolutnie mnie zmotywowałeś, miałem chwilę słabości, ale już mi przeszło po przeczytaniu artykułów z Twoich linków. Także będę walił z grubej rury w "DZ", przepraszam w "TKM", do oporu. Przepraszam, ale ta banda pod wodzą małego, zakompleksionego faszysty (przyznał się do tego wczoraj, "my pany", o czym pisałem już wcześniej wzbudzając powszechne oburzenie) zwyczajnie niszczy ten kraj... Odbija od namiaru władzy, oj odbija...

PostNapisane: 23.lut.2017 18:58:57 
Moderator

Robi sie ciekawie :)

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 23.lut.2017 20:28:34 
Zarathustra napisał(a):
Robi sie ciekawie :)

ciekawie?? he,he
delikatnie to uchwyciłeś :D

PostNapisane: 23.lut.2017 21:13:16 
Moderator

as ever ;)

Odnośnie maila RK07554:

1. Dynamika PKB
Jak przedstawia załączony wykres spadek PKB notowany jest od 2014 roku, czyli od roku kiedy u sterów Państwa była dzielna P. Kopacz. Na wykresie celowo zestawiłem PKB Polski z PKB innych krajów UE, jak widać nawet w Niemczech i Wlk. Brytanii zanotowano spadek PKB od roku 2014. Wnioski wysnujcie sami.

https://www.google.pl/publicdata/explor ... &ind=false

2. Inwestycje krajowe
Tu masz rację, ale połowicznie. Nie dodałeś czego jest to skutkiem, a mianowicie czasowym wstrzymaniem dofiansowania z UE, co było skutkiem nie przygotowania przez ekipę PO - PSL na czas:
- Wytycznych programowych
- przedłużających się prac związanych z opracowaniem Regionalnych Programów Operacyjnych, a także Ogólnopolskich programów operacyjnych (POIiŚ, POIR, POPC, Polska Wschodnia) - nadmienię, że poślizg trwał prawie dwa lata!!
- brak opracowanych map potrzeb zdrowotnych w sektorze szpitalnictwa (ukazały się dopiero w połowie 2016 roku)
- ponadto poprzednia ekipa miała problem z finalnym rozliczeniem okresu budżetowania 2007-2013, który zgodnie z zasadą n+3 musiał być rozliczony do końca 2015 roku

Nie napisałeś też, że zgodnie z prognozami inwestycje pójdą w górę, co zresztą już widać po ilości programów wsparcia i ilości konkursów, a także zainteresowaniu. Szerzej o prognozach tutaj:

http://www.forbes.pl/pkb-za-2016-r-nowe ... 8,1,1.html

i tutaj

http://www.polskieradio.pl/42/273/Artyk ... trzech-lat

3. Przetargi drogowe w dół
To ma związek z pkt. 2., ponadto wykryto nieprawidłowości przy przetargach GDDKiA (np. tutaj http://www.zamowienia-publiczne.lex.pl/ ... zania-drog )

4. Przetargi kolejowe
Mamy rozbierzne informacje na ten temat:

http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/l ... sce/s84jlv

Wynika z tego że inwestycje w tym sektorze idą pełną parą. Ruszyły już też programy operacyjne związane z mobilnością miejską i POIiŚ - będzie jeszcze więcej kasy.

5. Środki unijne w dół
ROzwiń proszę o co Ci chodzi. Jak wiadomo budżet wynegocjowała koalicja PO-PSL więc jak uważasz że to za mało - miej pretensje do nich.

6.Wiek emerytalny w dół
I to źle? to przywilej nie prawo

7. Podatki w górę
Napisz jakie masz konkretnie na myśli, wg mojej wiedzy wzrosły:
- podatek handlowy
- podatek bankowy
- opodatkowanie pracy (koszt pracodawcy)

Moja uwaga: Generalnie jestem zwolennikem niskich podatków i systemu podatkowemu umożliwiającemu efektywne wpływy do budżetu, ale nie może też być tak, że polskie sklepy płacą podatki, a zagraniczne (niemieckie i francuzkie głównie) nie płacą. Reguły muszą być równe dla wszystkich. Podobnie jest w sektorze bankowym. Odnośnie opodatkowania pracy jestem zdecydowanym przeciwnikiem podnoszenia kosztów pracy i to są błędne decyzje w moim odczuciu.

8. Potrzeby pożyczkowe Polski
Ma to związek z powiększającym się deficytem budżetowym. Przypomnę tylko, że największy wzrost deficytu budżetowego zanotowano w latach 2010 i 2014... przypomnieć Ci kto wtedy rządził? Interesujący jest też fakt nagłego wzrostu deficytu pod koniec kadencji.. pozostawiam do Waszej opinii.

PS. Zgadnijcie w jakich latach deficyt był najmniejszy i kto wtedy rządził :)

Obrazek

9. deficyt budżetu i SFP w górę
Patrz wyżej

10. upaństwowienie gospodarki w górę
Też mi się to nie podoba, ale może to sposób na walkę rakiem POlski jakim jest opanowanie gospodarki przez dawne służby

11. etatyzm w górę
Jest to konsekwencja socjalnej polityki PIS. Tobie się to nie podoba, mnie też nie, ale socjalistom tak.

12.rozpieprzenie sztabu generalnego, Polskiej Grupy Zbrojeniowej
To są porządki, które powinny być zrobione 25 lat temu

13. rozpieprzenie Trybunału
I dobrze, ten pseudo trybunał na czasów Stępnia i Rzeplińskiego to była dodatkowa izba parlamentu wspierająca PO-PIS-SLD (tak, wiem, Ty tego nie widzisz, ja widzę)

14. system oświaty
Uważam że te zmiany są dobre - zresztą z tym sloganem szli do wyborów więc masz żal że wywiązują się ze swoich obietnic wyborczych ? Wiem, ze PO - PSL nie przyzwyczaiło nas do tego, a wręcz utarło w przekonaniu że to normalna sytuacja - istna aberracja.

15. Szpitale
Szpitale muszą zostać zreformowane bo ten system daleko nie ujedzie. Ja jestem za całkowitym sprywatyzowaniem służby zdrowia - ale wiem że PiS tego nie zrobi, także tu masz rację - podejrzewam że problemy się pogłębią.

Pozdrawiam.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 23.lut.2017 23:23:19 
Klubowicz

mały v8 napisał(a):
Kurde mam działkę 1,5 ha do oczyszczenia z sosen, aby prezes się do mastępnego wtorku nie ocknął bo "chuy w piłe" :D

za JKM "Zdaniem JKM, „PiS udowadnia, że niezależnie od tego, czy przygotowało ustawę dobrą czy złą, zawsze jest potem gotowe się z niej wycofać”.

– Świadczy to o tym, że mamy słaby rząd. PiS sprawia wrażenie, że chce być silnym rządem, ale jest to rząd słaby. To już któraś z kolei ustawa, której jest autorem, a potem się z niej wycofuje – powiedział europoseł Korwin-Mikke. – Teraz chce się wycofać z ustawy, która już została przegłosowana. Jest to absolutny skandal. Ta ustawa przywracała normalność. Jeśli człowiek ma własne drzewo na własnej działce, to oczywiście powinien mieć prawo je wyciąć. Proszę się nie martwić o stan drzewostanu, ludzie sadzą więcej drzew niż wycinają – odniósł się do nowelizacji ustawy o wycince drzew. – Jeśli ktoś uważa, że ma prawo kazać mi zostawić drzewo na mojej własnej działce, bo to ładnie wygląda z ulicy, to ten człowiek jutro zakaże chodzić po ulicach brzydkim dziewczynom, bo szpecą ulice. Do tego prowadzi takie rozumowanie – dodał polityk. – Własność jest sprawą prywatną i trzeba ją szanować – podkreślił.

PostNapisane: 24.lut.2017 00:12:38 
Użytkownik

[quote="Zarathustra"]as ever ;)

Odnośnie maila RK07554:

"1. Dynamika PKB
Jak przedstawia załączony wykres spadek PKB notowany jest od 2014 roku, czyli od roku kiedy u sterów Państwa była dzielna P. Kopacz. Na wykresie celowo zestawiłem PKB Polski z PKB innych krajów UE, jak widać nawet w Niemczech i Wlk. Brytanii zanotowano spadek PKB od roku 2014. Wnioski wysnujcie sami"

Przykro mi ale jak zwykle.... mijasz się z prawdą ;)
Spadku PKB nie było w Polsce od początku lat 90tych. Cykle koniunkturalne to norma, że raz rosnie a raz spada. I nie zawsze to wina rządu. O winie rządu PiS niżej.
W każdym teza, że dynamika spadała od 2014 roku nie jest zgodna z prawdą:

2015
I kw 3,6 r/r
II kw 3,3
III kw 3,5
IV kw 3,9 proc.

Nikt do końca nie wie dlaczego za PiS przyszło takie załamanie, tym bardziej w roku kiedy te osły zaczęły rozdawać miliardy z 500 plus a złoty się osłabił co powinno wspierać eksport.

Tak czy inaczej 2016:
3,0 r/r
3,1
2,5
2,7

WAZNE: wzrost w 2016 liczony kwartał do kwartału narastająco - wyniósł zaledwie 1,5 proc!!!
MImo wszystko to krzepiące że czytasz dane - może kiedyś dokopiesz się do wykresów o dynamice PKB za ostatnie 25 lat. Refleksja że oprócz Korei pld, Chin i paru mikroskopijnych krajów nikt w cywilizowanym swiecie nie rósł szybciej niż Polska, rzekomo rozkradana przez służby i pogrążajaca się w ruinie może być oczyszczająca dl aumysły jak laxigen dla.. a zresztą, mniejsza o to.

"2. Inwestycje krajowe
Tu masz rację, ale połowicznie. Nie dodałeś czego jest to skutkiem, a mianowicie czasowym wstrzymaniem dofiansowania z UE, co było skutkiem nie przygotowania przez ekipę PO - PSL na czas"

I znów nieprawda:
a) wstrzymanie inwestycji prywatnych jest wynikiem niepewności. Jeśli pięciu ministrów rządu przez pół roku gada bzdury o nowym podatku który dotknie 1,5 mln przedsiębiorców to ja im się nie dziwię, że nie inwestują. Jest coś takiego jak NBP; ostatnie badanie koniunktury bardzo dokładnie tłumaczy dlaczego przedsiębiorstwa nie inwestują. MIłej lektury

b) inwestycje publiczne stymulowane kasa z UE to jedyny sposób na ratowanie wzrostu PKB w srednim terminie na Wegrzech. Nie wiem czy wiesz ale pod rządami tego guru ekonomii Orbana inwestycje prywatne w HUN spadły już o 25 proc!!!!!!!!! Żeby gospodarka się trzymała oni tam organizują roboty publiczne, jak za Kuronia u nas. Nie jestem zainteresowany powtórką tej polityki w Polsce.
Podobnie jak nie wierze, że pierdyliardy które morawiecki wytrzasnie z dvpy i da na drony i gry komputerowe rozruszają inwestycje.
Na razie w Polsce rosną inwestycje firm zagranicznych, niektóre dofinansowane dziesiątkami milionów złotych z budżetu centralnego (daimler)- z tego co pamiętam to miało być odwrotnie.

"3. Przetargi drogowe w dół
To ma związek z pkt. 2., ponadto wykryto nieprawidłowości przy przetargach GDDKiA (np. tutaj http://www.zamowienia-publiczne.lex.pl/ ... zania-drog )"

Błagam cie, nie pisz takich bzdur - wiem bardzo dobrze co dzieje się w GDDKIA. Fakt, że dzięki poprzedniej ekipie PiS odziedziczył umowy i rozpisane przetargi na 1300 km nie znaczy, ze Adamczyk ma teraz leżeć do góry brzuchem. Ten arcyspec powołał komisję, która od roku pracuje nad nowym wzorem umowy na roboty drogowe. Fakt, ze poprzedni -czyli 100 proc. cena - był niedobry. Ale ci jakoś nie potrafią wymyśleć niczego lepszego. Dopiero ostatnio coś drgnęło w przetargach na drogi.

"4. Przetargi kolejowe
Mamy rozbierzne informacje na ten temat
(...) Wynika z tego że inwestycje w tym sektorze idą pełną parą"

Przetargi kolejowe nie idą pełną para bo ich nie ma.
I jaki krwa tabor????
PLK ma do wynania 60 mld zł na tory a ty mi tu wrzucasz jakiś miliard na tabor? UE nie daje już kasy dla przewoźników tylko na pool do leasingowania. I fajnie , ze pesa sobie coś uszczknie z budżetowego wsparcia. Jak wiesz Skoda Transportation prowadzi właśnie due dilligencje Pesy, a Skoda interesują się chinczycy. Przyda im się moich kilka złotych.
Przetargów na trasy kolejowe nie ma bo są nie przygotowane. Chłpcy z PLK nie mieli tyle szżescia co ci od dróg i dostali w spadku czyste zero zapasów. I nadal mają prawie zero. Ato znaczy, ze tych 60 mld nie wydadzą, że w 2018 i 19 będzie spiętrzenie robót, potem gonitwa terminów i ratowanie kasy jak w 2015. Być może to już za nowego rządu.

"5. Środki unijne w dół
ROzwiń proszę o co Ci chodzi. Jak wiadomo budżet wynegocjowała koalicja PO-PSL więc jak uważasz że to za mało - miej pretensje do nich."

Co z tego, że wynegocjowała rekordowy budżet skoro te jełopy, na które prawdopodobnie głosowałeś nie wiedzą co z tym zrobić. vide PLK
Vide ARIMR, które nadal wypłaciło tylko zaliczki dopłat bezpośrednich i jbło się przy obliczaniu płatności dodatkowych na grube miliony, których nie ma teraz skąd wziąć. A to dlatego, ze wyrzucili wszyskich od średniego szczebla w górę.
W PLK był jeden zdolny menago od robienia projektów, ale już go nie ma.

"6.Wiek emerytalny w dół
I to źle?"

Bardzo źle. Obniżenie wieku jest FUNDAMENTALNIE sprzeczne z planem Morawieckiego. Kosztuje 8 - 10 mld w pierwszym roku, co oznacza, ze ujemna stopa oszczędności wzrośnie a Morawiecki mówił o oszczędzaniu na inwestycje. W dodatku to k**** osłabi rynek pracy, który i tak jest już wydrenowany, w dużych miastach widać to bardzo wyraźnie a to tam powstaje polskie PKB.
Dla mnie też żle bo tym roku zapłacę za ten ekonomiczny idiotyzm tysiąc złotych. Ty też, jeśli pracujesz, statystycznie.
Jeśli PiS będzie rządzić druga kadencję to sam z siebie ponownie podniesie wiek emerytalny, bo ludzie wyjda na ulice kiedy nie dostana nawet minimalnej emerytury. A takich będzie multum.

"7. Podatki w górę
Napisz jakie masz konkretnie na myśli, wg mojej wiedzy wzrosły"

Podatku handlowego nie ma.
Podatek bankowy jest i płacą go w większości klienci banków, to oczywiste dla każdego kto ma rachunek. Ale nie wszyscy w Pis mają.
NAJWAZNIEJSZE: Wzrost VAT z 22 do 23 proc. to 8 mld zł. Tak tak, w ustawie o VAT była od dawna wpisana i zaklepana podpisana obniżka do 22 proc. od 1 stycznia 2017 roku. PiS PODNIOSŁ VAT do 23 proc.
Do tego wydłużenie czasu zwrotów VAT. Z jednolitego podatku na szczęście się wycofali.

Ja też jestem za tm, żeby duże firmy płaciły co najmniej tyle samo proporcjonalnie co małe. Tyle, że suma danin od firm powyżej 250 osób to przeciętnie 100 tys. zł rocznie na pracownika. W mikrofirmach 35 tys. zł...

"8. Potrzeby pożyczkowe Polski
Ma to związek z powiększającym się deficytem budżetowym. Przypomnę tylko, że największy wzrost deficytu budżetowego zanotowano w latach 2010 i 2014... przypomnieć Ci kto wtedy rządził?"

Nie na koniec kadencji tylko na początku - mamy początek kadencji i PiS wrzuca w budżet historycznie rekordowe 60 mld zł deficytu. I to przy mocno optymistycznym założeniu, ze zgarną 143 mld zł z VAT. Którego oczywiście nie zapłacą kukułki tylko podatnicy.

To co Pis robi z długiem publicznym to jest zbrodnia. W pół roku wyczarowali 47 mld zł, w kolejne pół kolejne 30 mld zł. Kompletne oderwanie od rzeczywistości. Miałem napisac, że to kpina z wyborców, ale przecież PiS zapowiadał jednoczesne ograniczanie deficytu i długu i zwiększanie wydatków. Więc tylko ignoranci mogli się na to nabrać.

Wybacz ale niemądre powtarzane przez wyznawców PiS tezy, że jeżeli PO gdzieś nasikało to automatycznie oznacza, że Pis może się w tym samym miejscu zersać pomine. Taka logika jest ewidentnie sprzeczne z założeniami dobrej zmiany, prawda ?

"10. upaństwowienie gospodarki w górę
Też mi się to nie podoba, ale może to sposób na walkę rakiem POlski jakim jest opanowanie gospodarki przez dawne służby"

No z takim argumentem nie mogę polemizować. Dwie bzdury w jednym zdaniu - upaństwowienie to sposób na poprawę i - druga - Polska toczona przez raka służb. Zmień radio chłopaku albo weź się do roboty. Oszczędź nam tu takiej demagogii pana Sakiewicza.
Chyba, że masz dowód na tego raka i służby to leć do Ziobry, on wystapi z dobrym info w Dzienniku TVP może i tobie sławy skapnie.

"11. etatyzm w górę
Jest to konsekwencja socjalnej polityki PIS. Tobie się to nie podoba, mnie też nie, ale socjalistom tak"

i ok.

12.rozpieprzenie sztabu generalnego, Polskiej Grupy Zbrojeniowej
To są porządki, które powinny być zrobione 25 lat temu"

No tak nie potrzebujemy armii, a polska państwowa zbrojeniówka niech pada. Vigo i WBE pociągną temat do przodu.

"13. rozpieprzenie Trybunału
I dobrze, ten pseudo trybunał na czasów Stępnia i Rzeplińskiego to była dodatkowa izba parlamentu wspierająca PO-PIS-SLD (tak, wiem, Ty tego nie widzisz, ja widzę)"

WIdzisz wiele rzeczy których nie ma, przede wszystkim raka, służby i wieczny pokój na świecie.

TK zablokował kilka ustaw, niektóre przepuścił. Fakt, że kiedy w Polsce obowiązywały JAKIEŚ ZASADY TK był potrzebny ale nie niezbędny. Teraz kiedy prezydent łamie konstytucje i premier łamie konstytucje potrzebny jest bardzo. Ale nic to, przyjdzie czas i na trybunał Konstytucyjny i na trybunał stanu dla konstytucyjnych przestępców.

"14. system oświaty
Uważam że te zmiany są dobre."

Nawet nie chcę żebyś to uzasadniał. No zmiany są bardzo dobre, zobaczysz we wrześniu jak wyleci ta pinda od edukacji, jakie dobre były te zmiany. I jak wspaniale przygotowane. Wprost nIe mogę się doczekać tego burdelu.

15. Szpitale
Szpitale muszą zostać zreformowane bo ten system daleko nie ujedzie. Ja jestem za całkowitym sprywatyzowaniem służby zdrowia - ale wiem że PiS tego nie zrobi, także tu masz rację - podejrzewam że problemy się pogłębią.

Jw. - czekam jak radziwiłl wylatuje z hukiem. To nie są żarty nie skończy się na reprymendzie jak dla Szyszki.

Pozdrawiam

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

PostNapisane: 24.lut.2017 08:22:53 
Użytkownik

rk07554. Chapeau bas.

PostNapisane: 24.lut.2017 09:14:37 
Klubowicz

PIS ma rząd nieudaczników. Nie są zdolni w ogóle do rządzenia. Powtórzę - mają większość, a nie potrafią z podniesionym czołem i przed kamerami i opozycją przegłosować swoich ustaw. Robią to pokątnie, ustawy pisane na kolanie, bez dyskusji, bez konsultacji, często wbrew własnym ekspertom. A potem wycofują się z nich, bo są błędne:
1. abonament rtv;
2. "ochrona" życia poczętego;
3. podatek handlowy;
4. wycinka drzew;
5. i pewnie wiele innych, o których nie wiemy, albo które zaraz wypłyną na wierzch.

Do tego dochodzą okrągłe słówka i naginanie rzeczywistości do własnych potrzeb (ja to dosadnie nazywam światem równoległym PISu - oderwanym od rzeczywistości). Łatwo powiedzieć, ba łatwo nawet przepchnąć w sejmie, ale potem się okazuje, że dobrego prawa w tym nie ma. Ale co się dziwić, skoro TYLKO oni mają rację, TYLKO oni są oświeceni, TYLKO oni są uczciwi, TYLKO oni są do gruntu przejęci Polską. Nie interesuje ich dyskusja merytoryczna, oni wszystko "JA SAM", czy się znają czy nie, czy mają kompetencje, czy nie, nieważne. A potem odzywają się Misiewicze, Kownaccy. PIS nie ma kadry menadżerów, bo to przecież zgniły kapitalistyczny wynalazek. Ma "Prawdziwych Patriotów", którzy przy okazji są idiotami na stołkach.

Kuźwa, słucham właśnie w radiu DM "Revolution" - Patriotic Junkies... Czekam na rewolucję (pokojową, podkreślę), aby wywalić nieudaczników gdzie ich miejsce.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 24.lut.2017 10:07:12 
Użytkownik

orsetto napisał(a):
rk07554. Chapeau bas.

+1. Chapeau jak cholera.

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 118, 119, 120, 121, 122, 123, 124 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1