.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lut.2025 19:46:21

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [A4 B5 APR] falowanie, nierównomierne przyspieszanie, dr
PostNapisane: 14.mar.2017 00:26:40 
Użytkownik

Proszę mechanika niejaki szeryfsh http://www.a8team.pl/wroclaw-warsztaty- ... 940,15.htm

Tytuł: Re: [A4 B5 APR] falowanie, nierównomierne przyspieszanie, dr
PostNapisane: 14.maja.2017 20:43:31 
Użytkownik

Auto: A4 B5
Czołem, po dłuższej przerwie ;) Średnio było z czasem u mnie, a Audi w miarę jeździła, więc się nie zajmowałem problemem.
Ostatnio wylądowała u elektronika. Jakieś 2h po oddaniu auta, dzwoni do mnie z informacją, iż auto jeździ bez zarzutu na benzynie i nie ma w nim co naprawić, bo parametry ma idealne. Wykasował adaptacje sterownika i faktycznie jeździ o niebo lepiej, a "mrowienie" prawie nieodczuwalne. Powiedział, żebym zrobił minimum 200 kilometrów na benzynie, nie odpalał gazu, i dopiero jechał na strojenie i przegląd instalacji. 200 km zrobione - głównie miasto i ok. 80 km autostradą po 130 km/h, w porywach 170. Spalanie na Pb98 - 9.36l / 100km (trochę szok). Niestety nadal minimalnie falują obroty i na dotknięcie gazu reaguje bardzo słabym szarpnięciem. Podpiąłem ją pod kompa - Sonda Lambda Bank 2, Sensor 1 - Malfunction in Circuit, Intermittent. Może jednak to ona będzie przyczyną? Musiałbym skombinować jakąś sondę na podmiankę.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1