Cytuj:
nie panie Jakub,
Spróbuję jeszcze prościej - partia która zapowiada jednoczesne zwiększenie wydatków publicznych i zmniejszenie deficytu - spełnia definicję populizmu
To platforma śmiało by się łapała, do tej definicji, chyba że uznamy, że obietnice jakie składali, były tylko potrzebne do wygrania wyborów, bo jak wiadomo z obietnic się nie wywiazywali, a po wyborach i tak robili co chcieli, nie patrząc na nic ani na nikogo.
(Miliony podpisów obywateli w smietniku)
Nadmiernego deficytu po pozbyła się kradnąc m.in. twoje pieniądze z OFE, co po konsultacji z Tuskiem przyklepał TK, uznając że te pieniądze nie są twoje.
Pilotico to gorzej niż Polska GW więc słabe źródło.
Europa zachodnia w większości jest pod rządami lewicowych populistow, a coraz większą popularność prawicowych ugrupowań to właśnie skutki działań tych rządów i unijnych biurokratow, przez nikogo nie wybieranych, rządzących jak im się podoba i narzucajacych swoje chore prawa suwerenności krajom.
Orban też był określany jako nierownowazony psychicznie, rządzi druga kadencję z większością pozwalająca na zmiany w konstytucji i jestem pewny, że mimo nagonki medialnej i opozycji następne też wygra z resztą jak moim zdaniem Trump i Kaczyński.
Socjalistyczna partia pracy, ta nazwa sama wskazuje kim jest.
Republiki nie oglądam i nie oglądałem, wbrew pozorom codziemię w pracy słucham tok fm, czyli wyborcza, tvn i niuslik w wersji radiowej, tak że orientuje się jaki przekaz idzie z opozycji.
Większość popierających opozycje czerpie wiedzę z wyżej wymienionych mediów i w tym jest problem, widzą narrację tylko jednej strony, co z obiektywna oceną sytuacji nie ma nic wspólnego
Wspomnę kolejny raz, nie jestem wyborca pisu i raczej nigdy nie będę , wiem że bardzo to boli niektóre osoby, że nie głosując na nich, można popierać niektóre działania, ale cóż, nie lubię żyć w zakłamaniu i twierdzić że wszystko co pis jest złe.
są osoby, które by krytykowały mimo wzrostu PKB o 20% spadku bezrobocia do trzech, poprawy poziomu życia i wartości pieniadza jakiej niby nie było, bo to Jarosław za tym stoi, chore to.
Rav i co wnosi ten link.