.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.lut.2025 13:45:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: audi Q7 filtr powietrza zawieszenia
PostNapisane: 19.mar.2017 09:59:26 
Użytkownik

Witam serdecznie,

próbowałem szukać jednak nie mogę nigdzie odnaleźć wątka odnośnie filtra powietrza do kompresora zawieszenia dużo jest o A6 czy allraod czy A8 nie ma jednak za wiele na temat Q7. W ogole szukając części po sieci nie mogę odnaleźć takiego elementu. Oczywiście nie mam na myśli osuszacza który jest elemnetem integralnym pompy zawieszenia ale taki wkład (co wygląda jak filtr paliwa do Simsona ;)).
Wygląda na to ze tej części w q7 po prostu nie ma, znalazłem tematy ze jest w A8 pod nadkolem ale u mnie tam nie ma nic pod nadkolem tylko sam przewód pneumatyczny. Sprzedający części zamienne dołożył ten wkłąd ale nie wie czy q7 to należy zmieniac i czy w ogole jest ...swoją drogą polecił mi przeciąć przewód i wsadzić tam ten wkład zanim jednak to zrobie ( i zniszczę coś) chciałem się podpytać kolegów być może ktoś miał podobny problem...

pozdrawiam

Tytuł: Re: audi Q7 filtr powietrza zawieszenia
PostNapisane: 19.mar.2017 15:59:38 
Użytkownik

Witam ponownie sprawa rozwiązana audi Q7 nie ma dodatkowego filtra powietrza do sprężarki. Kompressor wykorzystuje filtr powietrza na dolocie wąż jest bezpośrednio podłączony do obudowy filtra powietrza.

Strefa czasowa: UTC + 1