myszon90 napisał(a):
Zdjęcia satelitarne pokazywały części samolotu rozrzucone przed tą nieszczęsną brzozą...zresztą sama brzoza musiałaby być kilka razy wyższa, grubsza i zbrojona, żeby rozwalić skrzydło lecącego samolotu...
Udowodnić tezę o wybuchach na pokładzie bez wraku, będzie niemożliwe, wraku nie odzyskamy nigdy, no może po śmierci Putina, może...
O celowo złym naprowadzaniu przez rosjan, gdzieś tam pisałem, i o tym sam byłem przekonany od początku...w pilotów kamikadze nie wierzyłem i ciężko mi uwierzyć do tej pory...
Chaos i dezinformację widziałem na własne oczy od samego początku, irytowała mnie wtedy niesamowicie, tak samo jak oddanie śledztwa rosjanom...
Refleksja mnie jedna nachodzi, że przekonanych o zamachu bardziej przekonywać nie trzeba, tych którzy w to nie wierzą - nic nie przekona...a niezdecydowani mają to już w dupie, 7 lat minęło - po co wracać...
Śmierć prezydenta Kaczyńskiego była Putinowi na rękę, po tym jak Lech mobilizował świat gdy Putin zajmował Osetię...po jego śmierci zajął Krym, cześć Ukrainy i nikt słowem nie pisnął...jakieś tam śmieszne sankcje, które bawią samego Władka...
Struktura zewnętrzna skrzydła jest bardzo delikatna wbrew panującym opiniom i ogólnej niewiedzy.
Choćby celowo źle mnie naprowadzali, przy lądowaniu wizualnym to przy braku "runway in sight" przy zejściu do minimów spierd... bym stamtąd natychmiast.
Komunikaty TAWSu - "terrain ahead" świadczyły o zbyt stromej ścieżce schodzenia a "pull up" oznacza iż jesteś jedną nogą w grobie i musisz spierd... w podskokach o ile jeszcze dasz radę.
Spieprzył sprawę dowódca SP i tyle.
Czy zadziałała presja pośrednia czy bezpośrednia - to jest pytanie klucz - ale znów brak sterylnego kokpitu był winą dowódcy SP ...
Nie pieję do Ciebie ale do ogółu, który piździ bez sensu nie wczytawszy/wsłuchawszy się w ogólnodostępne materiały ...
To tak jakby pisać że winowajcą katastrofy na Teneryfie w 1977 roku była mgła, katastrofy JAL123 ufoludki a Kościuszko czy Kopernik spadły z winy metalurgów z Nowej Zelandii ...
Kamień czy pył wulkaniczny może doprowadzić/prawie doprowadzić do katastrofy (patrz co stało się nad Indonezją z BA009) a gadania że pień brzozy jest niczym dla krawędzi natarcia (podczas gdy niewielkie oblodzenie może doprowadzić do kłopotów) jest błędem.