.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 16:31:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pomoc w znalezieniu Audi A3 Cerruti - nagroda!
PostNapisane: 03.maja.2017 16:11:45 
Użytkownik

Dokładnie, więc nie wiem po co piszesz kolejnego posta.

PostNapisane: 04.maja.2017 13:25:30 
Użytkownik

Zabytqń - nie obrażam się, ale nie zgadzam się z Tobą, że wnętrze jest takie samo, bo nie jest. W żadnym innym Audi A3 nie było boczków w tym odcieniu, co w Cerruti. Jest wiele takich szczegółów, których nie widać na pierwszy rzut oka, a są inne i piszę to z perspektywy posiadacza wersji 3D. Napisz proszę o tym egzemplarzu 5D - kiedy go widziałeś i w jakim mieście? Znasz właściciela?

PostNapisane: 04.maja.2017 15:48:10 
Użytkownik

Auto: Panamera 4S
ludek napisał(a):
a... A co do quattro to wg mnie w A3 to jest tylko namiastka, nie to co torsen w innych modelach.

Przejedź się kiedyś A3/TT/Golfem z Quattro to zmienisz zdanie. Polecam

co do poszukiwanego auta - powodzenia bo łatwo nie jest widzę.

PostNapisane: 04.maja.2017 19:58:56 
Użytkownik

Doskonale znam tą wersję, ponieważ mój znajomy miał taką wersję w 2004., którą w sumie po jakimś czasie sprzedawał przez jakiś rok czasu, bo nie było chętnych. Po wielkich bojach poszła gdzieś na zachód kraju. Szczegóły to:
1) Bananowo-popielata tapicerka
2) Lakier
3) Naklejka na klapie
4) Napis cerruti na gałce zmiany biegów
5) Emblemat w grillu coś na wzór quattro, ale z napisem cerruti
W innych modelach występowała bananowa skóra z ciemnymi plastikami, które według mnie lepiej kontrastuje w porównaniu porównaniu z popielatym:
https://sprzedajemy.pl/audi-a3-1-9-tdi- ... f-nr334344
https://sprzedajemy.pl/audi-a3-1-9-tdi- ... f-nr361262
https://sprzedajemy.pl/audi-a3-1-9-150k ... f-nr289560
https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a3-a ... yC1O1.html
Natomiast popielate plastiki były montowane z popielatym materiałem.
Dlatego nadal uważam, że jest to zwykła wersja robiona z resztek, bo jak widać bananowa skóra już była w wersjach przedliftowych i widocznie zostało im trochę materiału, do tego trochę popielatego plastiku i tadam powstało Cerruti. Obstawiam, że wersji z ciemnymi plastikami i bananową skórą też mogła zostać wyprodukowana w podobnej ilości, tylko w innym lakierze i bez naklejek. Ta wersja oprócz ksenonów ma w zamian halogeny oraz szyberdach i to 4 lata przed wypuszczeniem Cerruti, więc jak widać też ta limitowana wersja nie jest jakoś dobrze wyposażona.
https://sprzedajemy.pl/audi-a3-8l-110-k ... nr35354192

PostNapisane: 04.maja.2017 22:50:15 
Użytkownik

Zabytqń- możesz mi podać jakiś kontakt do Ciebie na priv? Wiem jak dojść do tego komu sprzedał Twój kolega. Auto z ostatniego linku jest przerabiane, co widać np. po światłach, nie wykluczam, że występowały podobne konfigurację, ale wg mnie Twoja teza, że zrobili ją z odpadów jest błędna, gdyż wiem więcej, niż jest to napisane w oficjalnych materiałach, co przedstawię w swoim artykule o Cerruti. Nie sprawdzałem tego osobiście, ale słyszałem, że odcień skóry w Cerruti, a w innych z bananowymi skórami to nie to samo. Mi się ten samochód podoba taki jaki jest i chcę mieć również wersję 5D. Mam inne zabytkowe auta i też nie raz słyszałem, że któryś się komuś nie podoba, ale mnie to nie interesuje. Dziękuję, że napisałeś na forum, bo wniosłeś coś nowego do dyskusji, mam nadzieję, że będziemy mogli kontynuować naszą rozmowę przez tel. Pozdrawiam i czekam na wieści od innych. Prowadzę bazę danych wersji Cerruti, więc jak macie jakieś namiary na wersję 3D to też proszę pisać. Dla informacji wszystkich, jeśli ktoś mnie nawet naprowadzi to też dostanie za to proporcjonalną nagrodę!

PostNapisane: 19.cze.2017 22:24:02 
Użytkownik

Znalazłem dwie nowe Cerruti - jedna w Łodzi, wygląda, że to nie ta, która była opisana w tym wątku i pokazała się też jedna na Otomoto. Prowadzę spis tych aut w obu wersjach nadwoziowych i gdy ktoś z Was o jakiejś wiedział to dajcie proszę znać.

PostNapisane: 12.paź.2017 22:40:39 
Użytkownik

Odgrzewam kotleta... mam numer 35 (jedna z 15 sztuk w 5 drzwiach). Jak kolega wciaz szuka to zapraszam ;) Sprzedam CI ja i wezme ta nagrode obiecana hehe :)

Posiadam do niej nawet certyfikat i papiery od Bienkowski dealer VW/Audi. Jak cos to dzwon, 884-770-789

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1