BoosMan napisał(a):
Witam. Jestem świeżo po remoncie silnika. Przed remontem zrobiłem kilka zdjęć,żeby mi czasem innego silnika nie włożyli. No i teraz kilka rzeczy się nie zgadza.Otóż na głowicy z prawej strony jest jakiś kod 06H 103 373 J a przed remontem miałem 06H 103 373 K. A z kolei z przodu jest naklejka(niestety nie wiem na czym) "Achtung! coś tam coś tam,data oraz kod CDN 184441.Tu też sie mi nie zgadza ani data ani kod. Po za tym naklejka przed remontem była w bardzo dobrym stanie a teraz jest ledwie czytelna.Co o tym myślicie? Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Cuda Panie , cuda ... pomyśl , i odpowiedź sobie na pytania ??
W jakim stanie miałeś ten silnik ?? , i w jakim celu robiłeś remont tego silnika ??
Jaką renomę ma ten zakład , w którym robiłeś remont ??
ile zapłaciłeś za naprawę ??
Jeżeli jesteś pewien co do ostatniej litery na bloku głowicy , i masz pewność na 100 % że jest inna .... to jutro , czyli na sobotę bym się tam pojawił z 2 kolegów i zrobił mały huragan . Ewentualnie zadzwonił na policję , i zgłosił kradzież ..Numer z naklejką też nie przechodzi . Jeżeli miałeś jakąś drobną naprawę silnika ,a on był on w dobrej kondycji , w miarę z małym przebiegiem.... , to myślę , że panowie chcieli sobie dorobić do pensji .... wstawili Ci jakieś cudo , a tamten motor pogonią z zyskiem .
Jeżeli po naprawie , nie przekazali Ci dodatkowych informacji , że musieli wymieniać coś więcej ,bo była taka potrzeba ... to znakiem tego polecieli grubo w hu 008ja , raczej prezentu by Ci nie zrobili , na to nie licz . Zbieraj tyłek w troki , jedź tam , .... i zrób konkretną rozpierduchę , najlepiej od razu wezwij policję , i wtedy będziesz miał możliwość w ich asyście przeszukać im warsztat za swoim silnikiem .
Nie licz , że zrobili Ci ekstra remont , ekstra swap na lepszy inny silnik za darmo .