Ja jestem sceptyczny do poczynań aktualnej władzy w kwestii TK (choć tu po zaczęło), sądów, wsadzania swoich do spółek Skarbu Państwa, nawet tam, gdzie poprzednia ekipa się nie pchała, ot choćby stadniny w Janowie i Michałowie, a przypomnę, że były prezes nie ma zarzutów o niegospodarność itp i opinie biegłych są temu dowodem... Następnie po co na stanowisku prezesa największej spółki w Europie produkującej trotyl potrzebny jest pan od czyszczenia akwariów i specjalista od ryb
W imię czego? wdzięczności od pana Kownackiego? Przyczepili się do byłego prezesa, który pracował tam ponad 20 lat, że jest niegospodarny, bo urządził gabinet za 120tyś zł? Przecież ta spółka produkuje trotyl dla całego NATO, to jak ma wyglądać gabinet do rozmów biznesowych w takiej firmie?
Na dzień dobry wywalili wszystkich kierowników w oddziałach ARIMR i co? Ci wyrzuceni zakładają sprawy w sądzie, zapadają wyroki o przywrócenie do pracy lub o wypłatę odszkodowań... Wiadomo, wszyscy byli z PSL pewnie, ale jakieś zasady muszą być zachowane... Gdzie tu logika?
O tej Pani, co od pana Adriana poszła do PZU już nie wspominam, bo wiadomo co pis mówił o takich nominacjach jak w opozycji był...
Według mnie postępują po chamsku, są zadufani, wychodzi z nich 8 lat w opozycji, są tak głodni stanowisk, że z deka się zapominają, że ludzie na to patrzą i widzą i nie mówię tu o 30-35% tych, którzy na nich głosują zawsze, bez względu na to co zrobią, mówię o tych co nie poszli na wybory i zorientowali się jaki błąd popełnili...
Mają większość bezwzględną, ok, ale trochę pokory też by się przydało...
Czepnęli się AmberGold? A SKOKI to co niby jest? Sam upadek SKOK Wołomin to strata 2mld zł... I co? nic się nie stało???
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q= ... drhh-wJBWwŻeby nie było, dostrzegłem też jeden duży plus: uszczelniają VAT i handel paliwami, co już daje efekty, a poprzednia ekipa nie dawała rady, wiemy dlaczego
To jest trochę tak: my jesteśmy przy władzy, to wy krzyczycie i wrzeszczycie, a jak przegramy, to role się odwracają i tak w kółko, Kukiz sie zorientował i już rady nie daje
Wielu rzeczy nie pochwalam w tym rządzeniu, ale według mnie, trzeba poczekać te przynajmniej 4-5lat na efekty i wtedy porównamy, kto zrobił więcej dla kraju i jak my na tym wyszliśmy...
Pamiętajcie, że wiemy głównie to, co media chcą nam przekazać
Pozdrawiam i spokojnej dalszej dyskusji życzę... Nie spinać się nad tym, na co większego wpływu nie mamy