myszon90 napisał(a):
I niechcący przysłali swoich żołnierzy...
Sikorski - mistrz dyplomacji...
Musisz qwinto zrozumieć, że państwo teoretyczne skończyło się, przyszła ekipa, która nieco inaczej niż ch**, dupa i kamieni kupa określa swoją ojczyznę...tak przynajmniej ja staram się patrzeć...
może myślałbym tak i o poprzednikach, ale że usłyszałem to co usłyszałem, to przychodzi mi jedynie gardzić nimi...
Przysłali wojsko bo .. po co tak na prawdę niepodległy kraj ściąga obce wojska na swoje terytoria ..Sikorski powiedział tylko ... prawdę.. nic więcej.
Cytuj:
przyszła ekipa, która nieco inaczej niż ch**, dupa i kamieni kupa określa swoją ojczyznę.
Chyba nie rozumiesz do końca tego określenia
Sienkiewicz powiedział jasno :
Cytuj:
Polskie Inwestycje Rozwojowe są, niestety, jak to się górnolotnie nazywa i bardzo eufemistycznie… Ich po prostu nie ma. To ch**, dupa i kamieni kupa.
I ma rację. Bo nie ma projektu inwestycyjnego ..bo nie ma ludzi , którzy by się tym zajęli..
Pieniądze można pożyczyć, ale każdy bank chce gwarancji - przede wszystkim w informacji kto będzie kierował projektem-ocena merytoryczna. A dobrzy manager's są przechwytywani przez zagraniczne korporacje Headhunter i zarabiają po kilkanaście tys. euro miesięcznie.. w Polsce, tak w Polsce. Jasno mówią politykom .. TO JA JESTEM manager - TY JESTEŚ TYLKO POLITYKIEM WIĘC WYPIE....AJ.Cenią swoją wiedzę.
Politycy doskonale o tym wiedzą i nie mogą nic z tym zrobić, choćby chcieli .
PIS owi to na rękę .. bo obsadza ludzi bez podstawowych kwalifikacji gdzie się da.
Morgi napisał(a):
Chyba oczywiste jest, że inaczej się rozmawia oficjalnie, a inaczej na podsłuchu.
To nie dotyczy tylko Sikorskiego, ale WSZYSTKICH. NAwet nie tylko polityków..
Oczywiście, że tak .. ale PIS zrobił z tego papkę dla naiwnych .. a ciemny lud to kupi