Zarathustra napisał(a):
Qwinto widzę że poprzedni stan rzeczy Ci odpowiadał. Mam złą wiadomość dla Ciebie - tamte czasy najprawdopodobniej już nie wrócą.
Mamy lepszą jakość ..teraz qr..a MY
Tak mi było dobrze, że 7 lat temu wyjechałem.. i to była świetna decyzja.
Mogę normalnie żyć i kupować sobie gadżety bo ...chcę.
Nie analizuję kosztów życia (woda, prąd, czynsz) - robi to za mnie bank,
Nie walczę u lekarza o przetrwanie, bo mam wyznaczone dni i godziny które potwierdzam w systemie elektronicznym.
Cytuj:
Co do obecności wojsk USA w PL, to powiedzcie mi jak to jest, chcecie wzmocnionej ochrony flanki wschodniej NATO czy nie? jakbyście reagowali jakby rząd PIS nie ściągnął tu wojsk sojuszników i nie starał się o wzmocnienie polskiej obrony militarnej ?
Nie masz pojęcia o czy piszesz.
Jak kiedyś będziesz miał możliwość służby - wtedy zrozumiesz co to siła uderzenia na odcinku 20 km.
Na razie jak widzę, dla ciebie to obrazek w internecie, garść informacji (tak służyłem i to nie za biurkiem) .
Nie mana świecie siły która powstrzyma ruskich.
Udowodnili to zestrzeliwując samolot pasażerski nad Ukrainą , widać to w Aleppo, Syrii, było widać w Iraku .
Weszli i robią co chcą.
Więc albo mądrze będziesz ich obserwował i umocnisz pozycję wśród krajów z którymi graniczysz.. albo będziesz dyma*y przez własnych polityków.
Cytuj:
Czasem mam wrażenie, że cokolwiek zrobi PiS jest złe z waszego punktu widzenia. Czy zrobi tak czy siak i tak jest źle, bo to Kwaczysta zrobił, a nie Donek, a Donek cokolwiek robił to było OK, bo przecież to Donek, taki postępowy i światły człowiek i napewno konto ma w banku no i żonę a nie kota...
Ja mam wrażenie, że matematyka jest Ci obca.. i to bardzo.
Cieszy cie populizm .. i fakt, że ktoś coś powiedział.. i talerz ośmiorniczek.
I że masz wroga, którego możesz piętnować.. no i że masz obrońce w postaci okupacyjnych wojsk US.
Masz swojego idola - Kaczyńskiego, który nigdy uczciwą pracą się nie parał.. i nie wie co to praca .
Nie wie co to opieka nad dzieckiem, co to stanie do lekarza, co to wkurwiający czujnik ABS-u , czy cholerny fotoradar, lub źle oznakowana droga, czy walka z bankiem o zwrot zablokowanych pieniędzy.
Tak to widzę.
metyoo napisał(a):
Ja tylko zapytałem: czym różni się niemiecki żołnierz od amerykańskiego na Polskiej ziemi?
Kolorem munduru
no i niemcy więcej jagód jedzą " ja gut, jaa gut, jaaaa gut gut gut..." - tak było na niemieckich filmach dla dorosłych.
No i Niemcy mają Audi .. (o zgrozo)
I fabrykę silników mercedesa, za którą my płacimy i którą to MY będziemy utrzymywać.
A amerykanie.. co mają amerykanie... no mają Izraelskie uzbrojenie.. no niemcy także..
O wiem, amerykanie mają większy dług niż my ..