.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lis.2024 21:24:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Sprzęt AGD. Podpowie ktoś, jakie marki są OK, a jakie ni
PostNapisane: 13.lip.2017 19:51:34 
Użytkownik

Co człowiek to opinia ;)

Mimo wszystko dzięki za rady. Od kilku dni chodzę po sklepach i szukam tego 'co nam się podoba' bo doszedłem do wniosku że jednak jest to loteria i tak jak po Waszych postach widać - nie ma reguły i jakiegoś pewniaka.

Do tej pory udało mi się ustrzelić lodówkę, którą dzień wcześniej wybiłem z głowy żonie (bo za droga). Wchodzę do Saturna i tam lodówka Gorenje z 4899zł (https://www.ceneo.pl/42996580) na 2997zł - powystawowa ale bez żadnych mankamentów i z pełną gwarancją. Dokupiłem 5 lat ochrony i chociaż jeden problem z głowy ;)

A z wyglądu najlepiej pasuję nam Samsung. Tzn piekarnik i mikrofala jakoś najlepiej nam podchodzi stylistycznie (muszą być czarne) i chyba w tym kierunku pójdziemy.

Dzięki za odpowiedzi :)

PostNapisane: 13.lip.2017 23:32:05 
Użytkownik

Ja w kuchni od 10 lat mam sprzęt BEKO, odpukać, do tej pory zero problemów...
Z pralką miałem problem ostatnio jaką wybrać, padło na Bosch produkowany w Polsce coś za 1600PLN, jak na razie super...

A3 8L 1.9TDI 130KM 02r. 5D - jest
Peugeot 307 2.0HDI 90KM 03r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 05r. - jest
Peugeot Partner Multispace 1.6Pb 03r - jest
Obrazek

PostNapisane: 14.lip.2017 06:33:56 
Użytkownik

I dobrze wybierasz.
Lucas, ale problem (nie problem) w tym, że właśnie te śmiganie 10 lat bez problemu jest, bo sprzęt był zrobiony 10 lat temu...
Ten kupiony dzisiaj budżetowy nie pośmiga 10 lat, a i ten droższy pewnie też troszkę dłużej po gwarancji się skończy.

Hobbystycznie Tecnam 2006T, Cessna 150/152, Wilga, Piper.

PostNapisane: 16.lip.2017 01:17:09 
Użytkownik

Ee...trochę gadka ja z samochodami- kiedyś to były auta, teraz szroty..i tak do 20 lat, tylko zawsze inne roczniki się słyszy, jako granica :) Dobrze, że rodziców lodówka Candy nie wie, że miała pracować 5 lat i chodzi już bodaj 13...Znajomy z branży bardzo chwalił mi sprzęt LG- szczególnie pralki i lodówki. Amica robi dobre piekarniki na przykład...Nie lekceważyłbym Hotpointa- mam do czynienia z taką zmywarką- doskonale myje i
jest bardzo cicha...W wynajmowanym na studiach mieszkaniu mieliśmy pralkę Hotpoint- również nieprawdopodobnie cicha i bardzo dobrze prała...choć tu wybrałbym LG.

PostNapisane: 16.lip.2017 18:57:42 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Mateusz L napisał(a):
Ee...trochę gadka ja z samochodami- kiedyś to były auta, teraz szroty..i tak do 20 lat, tylko zawsze inne roczniki się słyszy, jako granica :) Dobrze, że rodziców lodówka Candy nie wie, że miała pracować 5 lat i chodzi już bodaj 13...Znajomy z branży bardzo chwalił mi sprzęt LG- szczególnie pralki i lodówki. Amica robi dobre piekarniki na przykład...Nie lekceważyłbym Hotpointa- mam do czynienia z taką zmywarką- doskonale myje i
jest bardzo cicha...W wynajmowanym na studiach mieszkaniu mieliśmy pralkę Hotpoint- również nieprawdopodobnie cicha i bardzo dobrze prała...choć tu wybrałbym LG.

Amica robi dobre piekarniki powiadasz ...
Coś o tym wiem i mam dokładnie inna opinie.
Nigdy żadnej Amiki ...

PostNapisane: 16.lip.2017 23:17:18 
Klubowicz

Baskecior napisał(a):
Mateusz L napisał(a):

Nigdy żadnej Amiki ...

sprawdziłem, sprzęty 15 letnie
Lodówko/zamrażarka Bosch dwa kompresory - bez uwag.
Piekarnik Bosch - bez uwag. (I tu się zgadzam z Baskeciorem - miał być Amica ale total odradzany i sporo osób się przewiozło)
Zmywarka AMICA - absolutnie bez uwag (znajomi którzy kupili inne marki są zdziwieni - a jest ostro orana - zero serwisu odpukać) doskonale myje i jest bardzo cicha
płyta ceramiczna Amica - bez uwag.
mikrofala Sharp - minimum 25 lat - bez uwag (topi asfalt)
pralka whirlpool - padła dokładnie po 19 latach. Teraz najtańszy Mastercook tyrany 3 razy w tygodniu od 3 lat - zero problemu (odpukać)

ps. na wybór lodówki skłonił mnie sprzedawca - tyle lat temu a facet mnie zauroczył.
Na pytanie co by bardziej polecił, odpowiedział: Proszę pana jeśli ten Bosch jest na kompresorach Hitachi to bez chwili zastanowienia polecam Bosch; po czym zniknął i wrócił z fachową prasą z wykresami. danymi rankingami. itd... (prasa była po niemiecku i angielsku) ale była!
Nie mam pojęcia kto dziś produkuje solidny sprzęt w dobrej cenie.
15 lat temu nikt by nie kupił telefonu samsunga, auta kia itd...

PostNapisane: 17.lip.2017 06:38:23 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
ando1414 napisał(a):
Baskecior napisał(a):
Mateusz L napisał(a):

Nigdy żadnej Amiki ...

sprawdziłem, sprzęty 15 letnie
Lodówko/zamrażarka Bosch dwa kompresory - bez uwag.
Piekarnik Bosch - bez uwag. (I tu się zgadzam z Baskeciorem - miał być Amica ale total odradzany i sporo osób się przewiozło)
Zmywarka AMICA - absolutnie bez uwag (znajomi którzy kupili inne marki są zdziwieni - a jest ostro orana - zero serwisu odpukać) doskonale myje i jest bardzo cicha
płyta ceramiczna Amica - bez uwag.
mikrofala Sharp - minimum 25 lat - bez uwag (topi asfalt)
pralka whirlpool - padła dokładnie po 19 latach. Teraz najtańszy Mastercook tyrany 3 razy w tygodniu od 3 lat - zero problemu (odpukać)

ps. na wybór lodówki skłonił mnie sprzedawca - tyle lat temu a facet mnie zauroczył.
Na pytanie co by bardziej polecił, odpowiedział: Proszę pana jeśli ten Bosch jest na kompresorach Hitachi to bez chwili zastanowienia polecam Bosch; po czym zniknął i wrócił z fachową prasą z wykresami. danymi rankingami. itd... (prasa była po niemiecku i angielsku) ale była!
Nie mam pojęcia kto dziś produkuje solidny sprzęt w dobrej cenie.
15 lat temu nikt by nie kupił telefonu samsunga, auta kia itd...

Dorzucę w takim razie swoje 3 grosze:
- pralka Whirlpool kupiony w 1997 roku (wtedy top model) działała dopóki nie padło łożysko na bębnie w roku chyba 2014/2015. Gdyby nie ten fakt działała by nadal - bęben w stanie perfekt a i programator mechaniczny dawał radę. Wymieniłem na top model Boscha wyprodukowany w Monachium.
- całe wyposażenie kuchni zakupiłem w 2004 roku: okap,zmywarkę,piekarnik - Amiki. Piekarnik padł ~ 2010 roku - siadł sterownik wyświetlacza dotykowego - koszt naprawy 850 zł :) Zmywarka padłą chwilę później. Do dziś działa tylko okap (ale tutaj też raz się włączy a 2 razy nie). Wszystkie te graty wtedy z najwyższych linii Amiki. Lodówka Whirlpoll też górna półka (składany w Polarze) - działa bez zarzutu do dziś. Po latach wymieniłem Amikę na Boscha (tutaj już średnia półka składane chyba w PL) i póki co bez zarzutu.
- do nowej chałupy kupuję już wszystko Boscha - lodówka wyprodukowana w Monachium, zmywarka średnia półka Bosch (identyczny jak w P-cach).

Na doradców w marketach należy uważać bo wciskają to na czym mają największą marżę - dopiero gdy uświadomisz im że masz pojęcie o okręcie zaczynają kombinować z cenami dobrych modeli.
Ja od siebie po paru latach użytkowania różnego sprzętu mogę napisać że Bosch,Whilrpoll tak , Amice dziękuję, podobnie jak i LG - zwłaszcza telefonom ... Tutaj Samsung a ostatnio przesiadka na Huawei.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1