Cytuj:
Już nawet ludzie Trumpa przyznają, że tym razem Jarosław przesadził
I kto tu łyka propoagandowe bzdury jak pelikan, szkoda słów.
Z tym przyznawaniem przez ludzi Trumpa, jest tak samo jak ostatnio "dziennikarka"tvn pytała w Brukseli rzecznika KE o skomentowanie ustaw na temat sądownictwa, on odmawiał komentarza, a ona kilkanaście razy pytała o to samo, ewidentnie czekała na słowo potępienia tych ustaw i się nie doczekała.
Potem w tvn i nie tylko było by, że UE potępia ustawy proponowane przez PiS.
Tych bzdur tutaj nie da się czytać, upolitycznienie sądów będzie, Kaczyński będzie decydował itd.
A wcześniej to sądy nie były upolitycznienione, nie było sędziów na telefon, umawiajacych się z podstawionym Lisem, jak tu dobrać się do Pisu, prezentujących podczas rozpraw polityczne manifesty, wtracających się w politykę choć powinni być bezstronni.
Reforma była potrzebna i taka właśnie dogłębna, przez lata nikt z tym nic nie robił, traktując sędziów jak nietykalną kastę, nikt jak sędziowie tak się nie ustawił po 89, na co najlepiej wskazuje niekonstytucyjnosc lustracji sędziów i środowisk prawniczych co stwierdził TK.
Tak wiem jestem pisowskim lemingiem i mam wyprany mózg przez tvpis, niech będzie dla waszego spokoju ducha, bo jak wiadomo nikt myślący inaczej nie może przecież nie głosować za PiSem i czerpać informacji z różnych źródeł, ale zastanówcie się chwilę nad sobą, jak wy jesteście zmanipulowani.
Wielu twierdzi ze tvpis nie ogląda, bo kłamią, nie! Oni tylko mówią to, czego nie chcecie słyszeć, wcześniej wszystkie media mówiły jednym głosem, teraz się to zmieniło, dlatego łatwiej wam oglądać tvn24 przez cały dzień, bo tam jadą z PiSem od rana do wieczora, wtedy czujecie ulgę, że jednak jest spora grupa, która myśli tak jak wy.
Ostatnio w piątek słuchałem w tok fm godzinę komentatorów i był oczywiście Lisek, prowadzący Żakowski rozmawiał wcześniej z posłem Żalkiem i prof Safjanem, Żakowski chciał zacytować mu jedną z wypowiedzi z wczesniejszych rozmów, Lis stwierdził, coś w tym stylu, że posła Żalka nie chce słuchać i tu właśnie jest Lis tfu pies pogrzebany, że to środowisko nie przyjmuje argumentów drugiej strony, myślą, że tylko oni mają rację we wszystkim, niestety tak nie jest.
Kiedys szef tvp historia pan Gursztyn powiedział bardzo mądra rzecz, że ludzie o prawicowych poglądach nie mają problemu z czytaniem książek, sluchaniem wykladow itd lewicowych autorów, lewa strona ma z tym problem, bo i tak wiedza lepiej, dlatego ludzie o prawicowych poglądach mają lepszy kontakt z rzaczywistoscia.
No i brawo dla prezydenta! zawetuje ustawy o SN i krs, teraz będzie bohaterem dla "salonu" choć jeszcze chwilę temu był notariuszem, tak jak L.Kaczyński był przez wiele lat kartoflem, teraz stał się autorytetem.