ando1414 napisał(a):
w czym tkwi ciekawostka?
A czytamy ze zrozumieniem ?
))))
Cytuj:
Dla mnie to normalne sąsiedzkie/ludzkie działanie.
To się nazywa profesjonalizm , czyli analiza i działanie.. bez medialnej kupy, którą tak lubi PIS.
Cytuj:
Mniemam, że pijesz, że wojsko przyjechało 2 dni spóźnione. Nie mam zamiaru bronić wojska - ale fakt faktem - ile potrzeba czasu aby najbliższa jednostka wojskowa w piątkowy wieczór zdołała wytrzeźwieć, dostać ,zrozumieć, wykonać rozkaz???
Wojsko na telefon .. no tak
Mieciu .. po deszczu trzeba posprzątać..
Jasne Mareczku.. wezmę 4 śmigłowce bojowe, 6 czołgów, 11 transporterów opancerzonych i... kilku snajperów. Licho nie śpi
T
Cytuj:
o jest chore (straż pożarna zapitala na 1 telefon) w armii procedury rozkazy itd...
Nosz kuźwa - normalnie alarm codziennie zbierać stonkę, kopać doły, zasypywać doły, ćwiartować las, sadzić las, wysadzać most, budować most wysadzić kościół, odbudować kościół, ratować ludzi ratować krę na rzece itd.... Nie uNas w piątek wieczorem chlamy wódę do niedzieli i właśnie już od wtorku pełna gotowość bojowa (jeno jechać czym nie ma bo paliwo na przepał poszło)
I pytanie z odpowiedzią - to Maciarewicz zrobił - nie to 70 lat WP z gienerałami i dlatego sądzę, że dobrze, że odeszli.
Jak się nie było w MON-ie to się takie historie pisze
))
Maciar ? no tak , ten obecne wojsko wystawia na pośmiewisko i drwiny..że o godności to już nie ma prawie co mówić.
Jak to było w tym idiotą Misiewiczem ?
Cytuj:
edit: co do sprawy jak to Polska truje - ręce mi odpadły - poczytajcie Panowie ile zajebiszczo kancerogennych substancji i przywołana Francja i Niemcy walą do atmosfery - Polska to maleńki pikuś (uczepili się węgla - proszę poczytajcie) jest milion bardziej ciekawych substancji
Powiedz to matce , której dziecko umiera na raka płuc naszym zagłębiu kopalnianym/energetycznym..Miej odwagę i powiedz jej " a niemcy i francuzi trują jeszcze gorzej" .. szkoda słów..
Uczepili się ????
Nie dość, że wydobywamy węgiel bez rozsądku ekonomicznego, to jeszcze PIS pompuje tam miliardy zł. zamiast postawić na edukacje i przebranżowienie tysięcy ludzi.
Ale po co myśleć o konsekwencjach ..liczy się tu i teraz
metyoo napisał(a):
Ale sołtysowa na tym biznes robi! Tak, wiem, jej prawo.
Ale grzesiek pojechał po bandzie z tymi strażakami - on już w tym amoku nie kontroluje tego co jego paszcza wypuszcza...
Jak to było ? "idź na całość. idź na całość" medialna kupa..nic więcej.