.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 18:51:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Pomoc przy kupnie pierwsze Audi
PostNapisane: 27.wrz.2017 18:56:24 
Użytkownik

Witam aktualnie poszukuję samochodu do kwoty ok 30 tys. zł.
Bardzo do gustu przypadła mi marka Audi :) Biorąc pod uwagę mój budżet poszukiwałem modelu A6C6 z silnikiem 3.2 FSI,
jednak czym dłużej szukam tym więcej negatywnych opinii znajduję,
dlatego przyszedłem na to forum w poszukiwaniu pomocy od osób które wiedzą o wiele więcej ode mnie .
Co moglibyście mi doradzić w takich funduszach, najlepiej w benzynie w przyszłości do zagazowania.
Samodzielnie znalazłem coś takiego co o tym myślicie ? https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a6-s ... z8sAJ.html

Tytuł: Re: Pomoc przy kupnie pierwsze Audi
PostNapisane: 27.wrz.2017 21:59:22 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
FSI nie nadaje się do gazu.
W c6 dopiero po lifcie są dobre silniki, do liftu w zasadzie każdy ma jakąś minę. W tej kasie szukaj B6/B7 lub zadbanego D2. Ewentualnie dorzuć i szukaj C6 po lifcie (2008/2009 rok).

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 28.wrz.2017 05:03:30 
Użytkownik

Dziękuję za tak szybką odpowiedź i radę. Postaram poszukać c6 po lifcie skoro mówisz że są mniej awaryjne a podobają mi się bardzo :) jakbyś mógł powiedzieć na co najbardziej zwracać uwagę przy wyborze lub jakbyś mógł podać jakas przykładowa audi c6 tak max do 40 tys. zl może już w gazie ;)

PostNapisane: 28.wrz.2017 06:16:18 
Użytkownik

Auto: było
Po lifcie masz same silniki FSI czyli bezpośredni wtrysk paliwa. Do gazu się to nijak nie nadaje. Owszem można zamontować LPG ale wtedy masz coś ala hybryda bo zasilanie gazem i tak wspomagane jest dotryskiem benzyny w ilości mniej więcej 15-20% zużycia gazu. Opłacalne dla tych co robią 100kkm rocznie :peace: Kumpel ma a8 d4 4.2FSI w gazie (!) i zadowolony. Tylko on nie wysiada z samochodu więc na dłuższą metę mu się to zwraca.
Nie licz więc za bardzo, że znajdziesz coś z gazem po lifcie. W c6 do gazu jedynie 2.4, czyli przedlift.

Strefa czasowa: UTC + 1