Hey wszystkim,mam dużo pytań a mało odpowiedzi,liczę że je tu uzyskam. Auto zamierzam kupić dopiero w maju,co nie oznacza że w maju mam dopiero zacząć rozeznawać się w temacie,bo to nie oto chodzi,na razie chce wiedzieć na co głównie patrzeć w przyszłości,jakie przyjąć kryteria i tak dalej,ale wracając do tematu. Przeglądałem dużo różnych modeli,marek i tak dalej,ostatecznie padło na audi,dalej rozmyślam nad a6c5 a4b5/6 ale załóżmy że zdecyduje się na model podany w temacie,możemy teraz zacząć zaciskać kręgi poszukiwań i tego co chce więc silnik,diesel odpada więc kolejną opcją jest 1,8 T wszyscy zachwalają,faktycznie,nie jest najgorszy,można mu dorzucić trochę kucyków poprzez proste zabiegi,nie wydaje się drogi w utrzymaniu,ale,tu jest właśnie moje prywatne ale,jeżeli jestem młody,nie mam chwilowo żadnych zobowiązań i myślę że mogę sobie pozwolić na coś więcej,to dlaczego nie panowie ? Więc zmierzamy ku V6 2,4 lub 2,8 tutaj i tak popłynę z opłatami bez znaczenia który wybiorę,chociaż mocniejsza wersja ciut mocniej mnie przyciąga do siebie. Przeglądając oferty na dzień dziesiejszy większość to kombi,ja z kolei idę twardo w stronę sedana i przy tym zostanę. Quattro odpada,nie chce,nie potrzebuję,tak zdecydowałem,więc z tej opcji rezygnujemy. Co w środku ? Chciałbym skóry,w miarę bogate wnętrze,ale patrząc po ilości ofert nie wiem czy mogę sobie pozwolić na stawianie warunków tego typu przy tak małej ilości pasujących aut (chociaż nie przeglądałem wszystkich stron jeszcze).
Teraz najważniejsze kwestie zakładając że szukam a6c5 2.4/8 V6,bez Q,skóry,zadbanego,nie bitego z każdej strony. Patrzeć roczniki 98/99 czy 2000+,nie jestem pewien do końca. I cena,tutaj aktualnie widełki są tak duże od 8 do 15 kawałków,że nie wiem jaką cenę przyjąć za najniższą,poniżej której wogole nie rozmawiać z sprzedawcą i nie patrzeć na oferty.
Wiem,rozpisałem się,namieszałem,ale aktualnie sam mam burdel mały w głowie,liczę że z kimś to wszystko przedyskutuje,dostane ZA i PRZECIW,może jakieś inne rady,może pójdziemy w innym kierunku.
Pozdrawiam
|