.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.sty.2025 20:10:14

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Swap tylnej zawiechy z allroada a6 c5 do zwykłej a6 c5 kombi
PostNapisane: 02.gru.2017 18:53:46 
Użytkownik

Panowie taka sprawa
Kupiłem takie używanie zawieszenie Blistein C-2130 , rysunek z linku jest rysunkiem poglądowym .

https://www.audiworld.com/forums/parts- ... t-2890915/

Pochodzi ono z allroada a6 c5 , sprzedający na aukcji napisał , że podejdzie do zwykłej a6 c5 . Zawiecha pochodzi z 2013 roku , a auto u nich stało jakieś 1.5 - do 2 lat . Czyli praktycznie powinno mieć mało najechane , wiec je zakupiłem . Z tego co wyczytałem , to zawieszenie to utrzymuje auto na 2 stopniu regulacji wysokości . Dla mnie to na plus , bo zawsze chciałem sobie troszkę podnieść auto . Dziś z rana zacząłem montaż i trochę poległem . Okazało się , że amor tył z tego kompletu jest aż o jakieś 4 cm dłuższy od standardowego , i po założeniu nie idzie spiąć dolnego wachacza z piastą tylnego koła , jest tam spore rozwarcie , i nie idzie nic z tym zrobić . Wszystkie otwory montażowe w budzie , i w wachaczu są takie same , ... ale jest inna długość amora .
Pytanie :
Czy wachacze tył allroada , i tak samo przednie dolne banany mają inne długości , .. albo mają inne punkty montażowe ?? Bo wszystko na to wskazuje , że coś z tym jest nie halo .
Jeżeli bym musiał zmieniać wachacze , i jakieś inne cuda z tym robić, to raczej odechciewa mi się z tym zabawy , i ten komplecik zwrócę do sprzedającego bez problemu . Zwłaszcza , że jest hmm zima ... :-) i nawet nie ma kiedy pomajstrować .
Chyba , że ktoś chce odkupić to sprzedam , myślę , że to jakaś fajna alternatywa dla posiadacza allroada , jeżeli komuś konkretnie padła w aucie zawiecha . Zawieszenie raczej nie dostępne na polskim rynku wtórnym , także jest to tam jakaś okazja .

pozdrawiam Łukasz

Pozdrawiam Łukasz

Tytuł: Re: Swap tylnej zawiechy z allroada a6 c5 do zwykłej a6 c5 k
PostNapisane: 03.gru.2017 16:08:10 
Użytkownik

Auto: Allroad AKE
Siema. W allroadzie są wstawione dystanse pomiedzy wózkiem a budą przód i tył, nie chce teraz ci skłamać ale 2cm mają napewno.Wiec na bank musisz sie w takie zaopatrzyć plus dłuższe śruby.Dodatkowo Olek w przednim zawieszeniu ma krótszy stabilizator i automatycznie inne jego łaczniki, wahacz przedni dolny też ma przesuniete mocowanie łacznika stabilizatora. Ale to raczej nie powinno kolidować przy montażu z tym że łapki se nie dam obciać :) Tutaj widać o co chodzi:

http://allegro.pl/wozek-lawka-przod-aud ... 55374.html

Aaa zapomniałem dodać przednie zwrotnice też są wyższe :)

PostNapisane: 03.gru.2017 16:12:15 
Użytkownik

Waldi1982 napisał(a):
Siema. W allroadzie są wstawione dystanse pomiedzy wózkiem a budą przód i tył, nie chce teraz ci skłamać ale 2cm mają napewno.Wiec na bank musisz sie w takie zaopatrzyć plus dłuższe śruby.Dodatkowo Olek w przednim zawieszeniu ma krótszy stabilizator i automatycznie inne jego łaczniki, wahacz przedni dolny też ma przesuniete mocowanie łacznika stabilizatora. Ale to raczej nie powinno kolidować przy montażu z tym że łapki se nie dam obciać :) Tutaj widać o co chodzi:

http://allegro.pl/wozek-lawka-przod-aud ... 55374.html

To w takim razie odpuszczam sobie ten temat , ... nie chce mi się grzebać . Żeby jeszcze lato było , to co innego , .. dłuższy dzień , ... grill i można robić . Bedę musiał w taki razie zwrócić te zawieszenie , ... szkoda cholera

PostNapisane: 03.gru.2017 16:23:27 
Użytkownik

Auto: Allroad AKE
Wiesz filozofi z tym niema, czesci też cie wiele nie wyniosą kwestia chęci.Ale fakt na trawce pod chmurką z tą robotą bedzie cieżko. Zawsze możesz komus to zlecić.

PostNapisane: 03.gru.2017 21:14:26 
Użytkownik

Waldi1982 napisał(a):
Wiesz filozofi z tym niema, czesci też cie wiele nie wyniosą kwestia chęci.Ale fakt na trawce pod chmurką z tą robotą bedzie cieżko. Zawsze możesz komus to zlecić.

Zlecić , nie zlecić ..., ale na zwrot zawieszenia mam dwa tygodnie ..., jeżeli w tym terminie nie wyrobię to lipa , .. bo jak je założę , i zmarnuje czas , i kasę na swapa , a na badaniu sprawności amorów wyjdzie mi słaby wynik , to już tego nie zwrócę .
I teraz z jakiejś tam kasy , zrobi się jeszcze większa kasa wyrzucone w błoto , bo takiego zestawu na naszym rynku wtórnym już nie znajdę . A zabawy z tym jak patrzyłem trochę będzie , poza tym ...., jakbym miał pruć cały zawias to fajnie było by do nowych wachaczy gumy wymieniać , i jeszcze większa robi się z tego kasa . A ogólnie lubię sam przy aucie grzebać , bo wiem , że mam zrobione dobrze .
Dlatego temat odpuszczam , jeżeli ktoś potrzebuje taką zawiechę to odsprzedam , .. bo raczej na naszym rynku jest nie do dostania . Ja sądziłem , że uda mi się podnieść auto o te kilka centymetrów , i że to będzie opcja tylko założenia , ... a jak widać tutaj jest większa rzeźba .

Strefa czasowa: UTC + 1