Kolego
bartos, zrozum proszę w pełni moje przesłanie, nie wyrywaj słów z kontekstu...
Ja nikogo nie tłumaczę, nikogo nie bronię, udzielam się tutaj rzadko, gdyż uważam ,że rzeczowa dyskusja ze zwolennikami "dobrej zmiany" jest niemożliwa, tyle...
Gadacie tak samo jak ci ze świecznika... nowa władza jest od 2 lat, a wy nadal powołujecie się na teksty w stylu: za czasów PO, PSL było tak i tak... Żal... Te czasy miały nie wrócić i o to mi chodzi, ale niektórym nie przeszkadza to, że NEPOTYZM wrócił ze zdwojoną ,albo jeszcze większą siłą
Nie ważne ,czy jesteś kompetentny, czy masz doświadczenie, ważne ,że jesteś "od nas"
Dziś na chwilę od dobrego pół roku przełączyłem na Wiadomości, a tam znowu: "za rządów koalicji PO, PSL ble ble ble" no ileż można? Nie ogarniam...
I to kuźwa trzymanie się za rączki u ojca dyrektora na urodzinach
Gdzie tu rozdział władzy od kościoła? Hipokryci... Morawiecki, też pierwsze co, to poleciał do TV Trwam, żeby oznajmić, że będzie re-chrystianizował Europę ,że ludzie będą śpiewać kolędy etc. B..e, widzisz i nie grzmisz
Kiedy wstaliśmy z kolan, że Morawiecki pojechał z powrotem się płaszczyć i naprawiać stosunki, bo chyba nie zauważyłem???
Nawiązując do tego, o czym wspomniał
metyoo, wyciągnęli lekcję, wzięli się za dupy krętaczy, dobrze, nawet bardzo...
Martwi mnie to, że np. 800mln strat Polaków w AG rozdmuchali na całego, ale o tym, że przez PiSowskie SKOKI my wszyscy wyłożyliśmy już ponad 4MLD ( słownie cztery miliardy), to już cisza... Przecież to pieniądze nas wszystkich - taki skromny przykład...
Żeby było jasne: nie głosowałem ani na PO, ani na PSL, ani na PiS czy Nowoczesną, ale głosować poszedłem. Ja po prostu mam swój rozum i go używam