.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.mar.2025 05:10:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Audi A6 C6 2.0TDI BRE, problem z Multitronic
PostNapisane: 20.gru.2017 17:14:00 
Użytkownik

Witam serdecznie.
Mam problem z moja audi, a dokladniej pewnie ze znana Wam dobrze niestety od zlej strony skrzynia Multitronic o oznaczeniu JQL. Problem zaczal sie tydzien temu. Jechalem do szkoly i w jedna strone wszystko bylo zupelnie okey. Po skonczonych lekcjach wsiadlem do auta, odpalilem i ruszylem. Po jakiejs chwili zaczalem slyszec jakies podejrzane dzwieki. Bylo juz ciemno i pozno, wiec postanowilem sobie tym nie zasmiecac glowy i zostawilem sprawe na jutro. Nastepnego dnia po odpaleniu silnika zauwazylem, ze podswietlaja mi sie wszystkie biegi na wyswietlaczu zamiast jednego, ktory obecnie jest wrzucony. Chwile pozniej pojawila sie czerwona kontrolka od plynu chlodniczego. Sprawdzilem plyn i wywnioskowalem, ze wymieszal sie z olejem ze skrzyni. Samochod ma ciezko ruszyc, czasem przy ruszaniu slychac mocne trzaski. Autem szarpie. Jak juz sie ruszy i rozpedzi "jakos" jedzie lekko poszarpujac. Czasem podczas jazdy slychac jakis dzwiek co brzmi jakby jakis pasek slizgal sie po rolce. Zostawilem samochod u mechanika. Diagnoza padnieta skrzynia. Dodam, ze jestem za granica. Uzywana skrzynia kosztuje tu ponad 2000e. Regeneracja sie chyba tu nie zajmuja. Pytanie do Was... Wiecie moze co moglo sie z nia stac? Czy da sie ja jeszcze jakos odratowac? i czy myslicie, ze skoro auto jezdzi to moge sprobowac jechac Nia do Polski? Jakies 800km do granicy mam. Czy moze sie z nia stac jeszcze cos gorszego czy to juz cala usterka?

Tytuł: Re: Audi A6 C6 2.0TDI BRE, problem z Multitronic
PostNapisane: 20.gru.2017 17:23:43 
Użytkownik

Co się mogło stać? Pewnie się zepsuła :)
Tego ustrojstwa się nie naprawia. Jechać pewnie się tym nie da, a jak ci się wysra na amen na autostradzie to dopiero ze śmiechu się nie powstrzymasz jak przyjedzie po ciebie holownik.
Zamów lawetę i niech ci auto do kraju przywiozą jeśli nie chcesz naprawiać tego na zachodzie. W tej kasie przywieziesz auto, naprawisz i wrócisz na zachód :)

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

Tytuł: Re: Audi A6 C6 2.0TDI BRE, problem z Multitronic
PostNapisane: 20.gru.2017 17:37:03 
Użytkownik

Pewnie masz racje. Dzieki za odpowiedz. Wesolych, radosnych i spokojnych Swiat zycze ;)

Strefa czasowa: UTC + 1