deywid998 napisał(a):
Witam odświeżam troszkę temat sprawa z rzeczoznawca trochę się przedłużyła i był właśnie w tym tyg wycenił szkodę 950 zł.Na obecną chwilę mam wynajęte auto z firmy i ta firma właśnie załatwia za mnie formalności zgłaszała szkodę i wgl. I właśnie taką informację dostałem od nich że rzeczoznawca na tyle wycenił i że wycenia to na podstawie zamienników ,i jest właśnie opcja że ja biorę pieniądze i robię sam lub zostawiam im auto i oni robią na oryginalnych częściach i później tylko wystawiają rachunek ubezpieczycielowi i musi im tą sumę wypłacić plus jeszcze za wynajem auta.Co o tym sądzicie? Pozdrawiam
Nie mają prawa Ci robić kalkulacji na zamiennikach , ja przy swojej stłuczce dostałem 6.5 tyś. złotych ... , ale użerania troszkę było . Na początku zaoferowali mi coś koło 3500 tyś .... , a potem były 3-4 odwołania , moje kalkulacje ... i w końcu wymiękli . idź do aso audi u siebie , ... weź podpytaj się o cenę nowej lampy , ... zrób sobie proformę zakupu abyś miał dowód twardej ceny, ujmij to w kalkulację . I nie mają prawa tego podważyć