.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 20:50:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Nowe Audi A6 C7
PostNapisane: 09.mar.2018 14:45:33 
Użytkownik

Witam

Jako, że Audi pokazało nowy model A6, zacząłem zastanawiać się nad kupnem nowego Audi przed zmianami.
Interesuje mnie 2.0 TDI Quattro z paroma pierdołami typu sline, przyciemnione szyby, navi (konfig na 240-250 tyś).
Dzisiaj odwiedziłem salon i podpytałem o rabaty. Jeszcze nie wiedza kiedy będą wyprzedaże starego modelu. Jeśli będą to prawdopodobnie z placu (na szczęście to co chcę z opcji zazwyczaj już jest na placu, bo konfiguracja bez polotu).
Oczywiście APL bez rabatu. Mają w salonie taką wersję jaka mnie interesuje. Rabat na wyprzedaż rocznika nie wiadomo kiedy, ale przewidują (oczywiście wtedy nie APL).
Zaciekawiło mnie też to, że na placu stoją dwa używane A6. Przebieg koło 10-20 tyś. Konfiguracja taka jak chcę. Wszystko ładnie, ceny - jeden za 170, drugi za 180.
Samochody jeszcze z 4 letnią gwarancją, po ich sprawdzeniu w 100iluś punktach. Ogólnie wyglądają jak nówki, jazda testowa umówiona. leasing albo od nich albo jak chce od kogoś innego.
Zastanawiam się gdzie jest tu haczyk? Kto oddaje roczny samochód z symbolicznych przebiegiem do salonu? Nie są to demówki na pewno.
Minusem jest brak pakietu przeglądów, jednak cena jest kusząca.
Czy warto się w to pakować czy to jakiś wał? W APL nie dostanę rabatu, na zwykłym leasingu dostane ale pewnie kosztu leasingu będą tak wysokie, że nie ugra się na tym sporo.

Auto planuję wziąć na 3-4 lata. Bez wpłaty, albo z mała wpłata. Nie planuję go kupować, raczej do oddania.
Audi raczej nie będzie dawać dużych rabatów na stare modele, bo nowa A6 wg sprzedawcy ma kosztować 30-40 tyś więcej bazowo od starego modelu.

Pozdrawiam
M

Tytuł: Re: Nowe Audi A6 C7
PostNapisane: 09.mar.2018 16:19:54 
Użytkownik

Skoro nie planujesz wykupić, to pozostaje najem w jakimś Masterlease, Nivette FM czy coś takiego - ale nie wiem, czy oni wezmą używane auto :(

RS3 [8V] Sportback '15
S3 [8L] Nogaroblue '01
BYŁO
S6 [C5] Avant 4.2 quattro '01
A4 [B5] Avant 1.8T quattro '97

PostNapisane: 09.mar.2018 18:41:40 
Użytkownik

Audi tez ma swój leasing. Zastanawia mnie tylko czy te auta to nie jakiś wałek. Albo jakaś demówka po przejściach. Dziwne, ze ktoś oddaje auto po roku. Nie wiem tez czy nie poczekać, a nóż dobry rabat dadzą na ten stary model.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

PostNapisane: 12.mar.2018 11:11:47 
Użytkownik

to auta np. po wynajmie długoterminowym z innych wypożyczalni. w leasingu Audi też możesz auto używane z możliwością zwrotu. Wszystko jest jak w APL poza pakietem przeglądów.

Strefa czasowa: UTC + 1