ravv napisał(a):
Przedstawiłeś mi fakt, że Twoi teściowie za nim nie przepadają, ale czy tak było zawsze? Ty mówisz ze 90% myśli tak samo "delikatnie"ale sądząc po artykule, to nawet go lubili. A podobało by Ci się jakbym teraz powiedział, tak jak mają te oszołomy że to "może Twoich teściów nikt tam nie lubił", tak własnie niestety zachowuje się "prawa strona", oczywiście tak nie myślę i szanuje Twoją ocenę.
Czekam i czekam i nie wiem czy się doczekam bo ciekaw jestem gdzie ten układ? Komuniści obalili się sami za pomocą Bolka, później nim sterowali, mieli służby które wszystkiego pilnowały. I tak wszystko kontrolowali ze dali rządzić "pisowi"? Więc albo nie ma układu albo "prawica" tez jest w tym układzie. Tyle teorii, tyle kombinowania, naciągania faktów po co? Bo im było mało?
No to jak, kto najbardziej skorzystał po upadku prlu?
I jeszcze jedno, tak tłumaczą ze to w Hiszpanii tak a w Niemczech tak a w USA to ho ho a dlaczego nie powiedzą jak w tych krajach jest z sędziami, że co niby nie kradną "kiełbasy", nie skazuje niewinnych. To są tylko ludzie, ale fakt z tym majsterkowiczem od wkrętarki to PRZESADZILI. Ale jak można naprawiać prawo łamiąc je?
...ty i tak zapewne... no popatrz a Tobie to przeszkadza.
Ustrój komunistyczny obalił naród co nie oznacza ,że komuchy oddały władzę po prostu przeszli do podziemia a na widok publiczny wypchnięto nowe twarze , polityka to kosztowny biznes nie masz kasy albo sponsora to nie istniejesz ,
jakie opcje mieli
- walczyć o władzę siłą ? garstka przeciwko narodowi i światu skończyło by się wojną domową gdzie na końcu ludzie wymierzyli by im sprawiedliwość w postaci pętli na karku,
- potulnie oddać władzę i zniknąć
- pozornie oddać władzę żeby oszukać i uspokoić nastroje
cara w rosiji obalili żydzi więc kogo przysyłali na tereny zdobyczne w Polsce jak nie żydów , kaci z ub i nkwd uciekli do Izraela skąd ich nie można ruszyć , skoro w usa rządzą żydzi na kremlu też to czemu się tak nie lubią ? albo udają ,że się nie lubią w myśl zasady dziel i rządż albo chodzi o kasę bo tylko w takim przypadku żyd będzie tłukł się z innym żydem.