Witam. Zakładam nowy temat, ponieważ nie znalazłem na forum nic co by pasowało do mojego problemu. Mianowicie mam problem z wyskakującą kontrolką ciśnienia oleju na komputerze z piszczącym dźwiękiem. Kontrolka wyskakuje w określonych sytuacjach, po zrobieniu kilku, kilkunastu kilometrów, w jeździe przerywanej, miejskiej. Na trasie, gdy jedzie się cały czas nie ma problemów. Gdy zwalniam do ronda, skrzyżowania, zatrzymuję się na światłach, bądź po prostu jeżdżę po mieście kontrolka się zaświeca, ale jak tylko zaczynam przyspieszać, kontrolka znika. Silnik 1.8T AUM, silnik po remoncie (panewki, pierścienie, głowica) i problem pojawił się gdy po remoncie pierwszy raz zmieniłem olej. Od tamtego czasu próbowałem różne oleje (10w40, 5w30, 5w40, była robiona płukanka silnika, czyszczony smok, ciśnienie oleju ok, wczoraj wymieniłem pompę oleju, nic nie pomogło. Jeżdżę tak już ponad pół roku, byłem u kilku mechaników, żaden nie potrafił nic zaradzić. Jeżeli chodzi o pracę samego silnika to czasem faluje na niskich obrotach, czasem nie, zdarza mu się przerywać przy przyspieszaniu ale rzadko. Jedyne co zauważyłem że na oleju 10w komunikat pojawiał się rzadziej niż na olejach 5w. Na 5w jeżdżąc po mieście kontrolka pojawia się co chwilę. Jeżeli to ma znaczenie auto jeździ na LPG Jeżeli przyda się to pomocne, mogę nagrać filmik jak to wygląda. Pozdrawiam i liczę na pomoc, bo już mam tego naprawdę dosyć, szczególnie że niedługo chcę zmienić samochód, a nie chcę nikogo oszukiwać i sprzedawać bubla
|