Witam, jestem nowy. Od dłuższego czasu mam problem z moją Audi 2.0 abk, a mianowicie brak mocy na PB i przerywa. Natomiast na LPG (sekwencja STAG 4) w ogóle nie chodzi. Jednak w pierwszej kolejności chciałbym opanować problem pojawiający się na benzynie. Na początku samochód zaczął przerywać zarówno na benzynie, jak i na gazie po rozgrzaniu się po około 80 stopniach. Wtedy to metodą prób i błędów doszedłem, że po odłączeniu niebieskiego czujnika temperatury auto działało poprawnie i nie szarpało. Sama wymiana tego czujnika nic nie dała i okazało się, że uszkodzony jest przepływomierz. Po jego wymianie było dobrze. Jednak po pewnym czasie problem powrócił i auto szarpie zarówno na zimnym, jak i na rozgrzanym silniku. A na LPG nie chodzi w ogóle. Były podmieniane dwa kolejne przepływomierze i jest to samo. Odłączenie niebieskiego czujnika nie pomaga. Poza tym wymieniłem: pompę paliwa, wtryskiwacze, aparat zapłonowy, palec, kopułkę, nowe świece i przewody a także czujnik położenia przepustnicy. Pogoda nie wpływa na pracę samochodu. W trakcie jazdy odczuwalny jest brak mocy i lekkie szarpania na PB. VAG pokazuje błąd 00523 oraz 00513. Zastanawiam się nad sterownikiem ecu....Proszę o pomoc.
|