Wada ukryta umysłu kupującego
Sam kupiłem w zeszłym roku S3 8L młodemu - kupiłem auto w stanie 4- (ale kupiłem głównie ze względu na budę (brak oznak porządnego dzwona), kolor nadwozia - Nogaro Perleffect i środek (1/2-skóry z niebieską alcantarą).
Do dziś... poszła równowartość zakupu - a kupiłem w średniej cenie - 19 800 chyba...
Poszło już na
- słupek BAM (AMK stanęła korba na 3 cyl) + rozrząd
- remont zawiasu (wszystkie tulejki, sworznie gumki nowe, łącznie z malowaniem wózków przod i tył
- zakup gwintu AP
- zakup AVUS II 17 ori od S3
- wymiana elementów układu hamulcowego - wszystkie elastyczne + nowe robione z ręki miedziane do tylnej osi
- 18" + oponki Dunlop SportMax RT2
jakieś drobiazgi...
zostało do zrobienia/kupienia
- hebel przód (nie wiem w co iść
) - warunek musi się zmieścić w 17"
- wydech - strightpipe z klapą na przejście przez tłumik
- FMIC i porządne strojenie - bo na tym sofcie co jest zaraz znowu będę szukał słupka
- sterownik oczekuje 1,5b
- jeździ to jak szatan, ale … do czasu
Auto w tej chwili jest w stanie 4+, nie pękam nacisnąć 200+ i to o to w posiadaniu takiego auta chodzi, bo po co komu S3 które mogę swoim Aygo objechać ( z Radomia po zakupie wracałem 90km/h)
Więc zakup takiego auta - to worek pieniędzy... chcesz kupić auto gotowe do jazdy.... proszę bardzo na grupie pojawiają się szuki - tyle, że takie auto ma cenę na poziomie 30+ a czasem i blisko 40k zł
Ogarniej powoli, zrób porządek (teraz tylko zmień mechanika - bo włosy na mej łysej głowie stają dęba jak czytam co on Ci tam naopowiadał i powlewał
) - znajdź kogoś ogarniętego w 1.8T i będzie dobrze, a że nie będzie tanio - no niestety to nie A3 1.6, tylko S3
Jak ogarniesz... ja szczerze uwielbiam się czasem z młodym zamienić i pojechać gdzieś niebieskim