.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 13:29:18

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 Allroad 2018 Zawieszenie-najechanie na krawężnik ok 10 cm
PostNapisane: 28.cze.2018 22:58:20 
Użytkownik

Witajcie! Dzisiaj zdarzyło mi się ruszając troszeczkę gwałtownie A było już ciemno z ok 10-20 km/h wjechać na krawężnik lekko pod kątem więc całą prawą strona samochodu przejechala. Krawężnik nie jest jakiś super duży standardowy myślę że ok 10 cm, a skoro dopiero co w wdusilem pedal gazu wyjeżdżając z osiedla i odrazu wjechalem na niego to też prędkość nie była duża, ale coś tam było słychać w środku A podobno trochę bardziej na zewnątrz że wjechalem na niego. Moje pytanie to czy ktoś się orientuje że na to wzmocnione zawieszenie, felgi 18 z profilem 45 taki incydent mógł by wpłynąć bo generalnie nie odnotowałem nic podczas jazdy przy wyciszonym radiu przejeżdżając przez spowalniacze też nic nie było ewentualnie dźwięk jakiegoś plastiku przejeżdżając tylnymi kołami ale lekko to słychać. Auto opatrzylem i wszystko mi wygląda normalnie. Poniżej zdjęcia tego co znajduje się nad kołem i podwozia z tej prawej strony. Auto odebrałem tydzień temu z salonu i się po prostu martwię czy nic tym wjazdem nie uszkodzilem chodź śladów żadnych nie zauważyłem.
Z góry dziękuję za odpowiedź :-)

Tytuł: Re: A4 Allroad 2018 Zawieszenie-najechanie na krawężnik ok 1
PostNapisane: 28.cze.2018 23:09:34 
Użytkownik

https://www.dropbox.com/sh/dqd1dnhmvqn4 ... Zcwma?dl=0

PostNapisane: 29.cze.2018 07:20:56 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Moja żona jak pojedzie w miasto to pokonuje takich krawężników 10 dziennie, jak bym się tak martwił to bym był już martwy :D . No tak nowe to się dba że ho ho, a za dwa lata nie będzie komu dywaników wytrzepać z piachu :D

PostNapisane: 29.cze.2018 07:25:05 
Użytkownik

Czyli nie ma co się martwić :-D Po prostu przyzwyczajony do drugiego auta na głowie z niskim profilem mam dziwne obawy jak mi tak lekko hukło, choć wiem że tu jest co innego jeśli chodzi o zawieszenie :-)

Strefa czasowa: UTC + 1