.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.mar.2025 14:37:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [C5 1.9 TDi 131 KM] Spadek ciśnienia oleju
PostNapisane: 21.lip.2018 05:52:41 
Użytkownik

Jestem tutaj nowy więc wypada się przywitać
Posiadam Audi A6 C5 1,9 TDI 131 km rok produkcji 2001 listopad , mam to auto 9 lat i ma teraz przejechane 320 tys km i miałem wiele aut w swym życiu ale to auto co teraz mam jest kochane i chwale sobie tą markę i dbam o to autko, tankuje olej napędowy w BP ultimatum na wzgląd na pompo wtryski , olej silnikowy leje castrol 5w/30 edeg i filtry mann i wymieniam regularnie co 15 tys km autko chodziło jak zegareczek i chodzi , odpala od pierwszego, przyspieszenie ok , nie traci mocy, olej silnikowy jest w normie, ale jest jeden problem co borykam się od miesiąca i byłem u wielu warsztatach i nie umieją zaradzić co jest za przyczyna. Teraz opisze ten mój problem z tym moim autem ,jak odpalam auto raz na jakiś czas przy odpalaniu z rury wydechowej wydostaje się czarny dym , póżniej jest ok , i jak przejadę 2 lub 3 km zapala się lampka ciśnienia oleju i po minucie gaśnie i znów się zapala i tak kilka razy tak się dzieje i jak silnik zagrzeje się do temp roboczej to jest ok, teraz wymieniłem czujnik ciśnienia oleju , na komputerze nie wykazało nic i nadal to się dzieje .teraz wymieniłem olej , filtry , ciśnienie oleju na zimnym i gorącym silniku sprawdzony i parametry są fabryczne, czujnik ciśnienia oleju wymieniony a kontrolka ciśnienia oleju nadal wariuje. Proszę was , pomóżcie bo ja już w tym momencie jestem bezradny

Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuje za pomoc

Ostatnio edytowano 29.lip.2018 14:02:43 przez MINIMAXIMUS, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: [C5 1.9 TDi 131 KM] Spadek ciśnienia oleju
PostNapisane: 22.lip.2018 11:27:33 
Moderator

Auto: Audi S4
Zmierz ciśnienie oleju....

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

Tytuł: Re: [C5 1.9 TDi 131 KM] Spadek ciśnienia oleju
PostNapisane: 23.lip.2018 21:39:40 
Użytkownik

ciśnienie sprawdzone jest , parametry fabryczne , olej , filtry wymienione i nadal kontrolka ciśnienia oleju głupieje

Strefa czasowa: UTC + 1