s2power napisał(a):
Roger_35, tak by Ci troszkę naświetlić czym jest dla mnie komuna. Mój dziadek zmarł w więzieniu bo "zachorował". Babcia nie widziała nawet zwłok.
Mój ojciec był kierownikiem w jednym z największych przedsiębiorstw w Polsce, nigdy nie był w partii (patrz powyżej) a jak dostał propozycję zapisania się do ORMO bo tak wypada, to poprosił w odpowiedzi o pozwolenie na broń, szybko zamykając tym temat. Moja ciotka była pół życia dyrektorką w szkole za głębokiej komuny, nie była w partii. Nie pisz więc o rzeczach o których nie masz pojęcia. Masz najwyraźniej dokładnie taki sam sposób postrzegania świata jak ci, którzy się zapisywali do partii, ZOMO itp. by coś ugrać. To właśnie im podobni mają teraz największy ból dupy.
Sorki, z całym szacunkiem, ale Twoje drzewo genealogiczne mało mnie interesuje, ale gratuluję bohaterskiej postawy.
Pisałem o jednej, konkretnej branży, sporcie. O tym też wszystko wiesz? No, ale nikt nam nie powie, że białe jest białe, a czarne czarne. Ja też wysiadam, nie ma szans na jakikolwiek dialog...