Witam czytam i nic nie mogę wyczytac wiec opisze. Mam poobne problemy tylko niewiem o czego zaczac otuz zjechalem z autostrady i autko stracilo kucyki wszedl w tryb awaryjny jest to a6 c6 3.0 tdi quattro 233 km.tylko to 233 rozgonilo sie gzies po kraju , zadzwonilem o mechanika podpowiedzial mi by zgasic i odpalic autko troche to pomoglo lecz nie na dlugo . Po podpieciu kompa blad swiecy oraz inne juz opisuje p161a-Swieca zarowa cilindra 1 q10 obwo otwarty p02350-cisnienie dolaowania g31 ponizej zakresu regulacji p0104-przplywomierz powietrza masowy MAF lub objetosciowy g70 p3348- Aktywacja sterownika turbosprezarki spalin 1 J724 usterka elektryczna
zostaly one wykasowane lecz sprawzono jeszcze po wplywem mocy czyli ruszanie autkiem z pedalem w podlodze zaczela mrugac dioda swiecy i utrata mocy przy 3000 obrotach . Sprawdzalismy parametry turbo i stwierdzenie jest takie ze niby przeladowuje turbine powinno byc 2,5 bara a jest 2,7 bara i dlatego konie uciekaja czy to jest wina sterownika czy moga byc jeszcze jakies inne przyczyny autko mam o nieawna ktos pomoże
sory za nowy temat ale nie znalazlem nic lub slabo szukalem lecz potrzebuje pomocy wiec prosze o zrozumienie
edit Zarath: Nazywaj proszę posty zgodnie z REGULAMINEM forum, podaj jakie to AUDI, kod silnika.
|