Witam.
Dzis po problemach z zawieszeniam wymieniałem czujniki 4 szt bez kombinowania kupione oryginalne nowe w aso .
po ich wymianie wogóle nie swiecą sie kontrolki ani przyciski od regulacji zawieszenia,zero reakcji a dodatkowo zapaliła się żółkta kontrolka na desce że jest awaria zawieszenia ten samochodzik ze strzałkami,i dodatkowo na wyswietlaczu ze poziomowanie ksenonów ma awarię.jestem swiadomy że i tak trzeba przeprowadzić adaptację zawieszenia.Poszukałem na necie odnośnie takiej awarii i nic nie znalazłem oprucz usterki przetartych przewodów do czujników,u mnie p rzewody całe ,połaczenia gniazda-wtyczki ładne .może z przodu zamieniłem miejscami czujniki ale nie wyade mi sie ten z niebieską dźwigienka jest od strony kierowcy.
Aktualnie auto dziobem ryje po ziemi a tył stoi wysoko,kompresor sie nie włącza.
Dodam że kompresor sprzwny,miechy szczelne,cała instalacja ok.jedynie jeszcze obstawiam na moduł zawieszenia że mógł wyzionąć ducha bo wcześniej były objawy że auto różnie stało każde koło na innnej wysokości ale najpierw postanowiłem zainwestować w czujnkii.
Aktualnie przymierzam sie do zakupu programu i kabelka ,chcę kupic VCDS ale jest piekielnie drogi na allegro około 1800zł.
może ktos polecsa jakiś inny program abym mógł przeprowadzić adaptacje.
Z góry proszę i dziękuje za wszystkie podpowiedzi bo juz powoli trace cierpliwość do mojego ukochanego alka , ale musze liczyc na siebie bo w moim mieścoie to mechanicy tylkko by dolewali olej do silków.