.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 14:35:16

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 B9 Allroad Koło dojazdowe - dojazdówka.
PostNapisane: 20.sty.2019 05:35:48 
Użytkownik

Dzień dobry. Posiadam AUDI A4 B9 Allroad 2.0 TDI 190kM, r. 2016. Jak wiadomo w tym aucie w bagażniku znajduje się akumulator - w mojej wersji brak jest koła zapasowego/dojazdowego. Producent umieścił tam oprócz akumulatora kompresor 24V i zestaw naprawczy w Sprayu. Niestety zdarzyło mi się uszkodzić w trasie oponę i gdy "zestaw naprawczy" nie zdał egzaminu pozostało mi tylko zawezwanie lawety - ubezpieczenie mam dobre, więc wszystko poszło sprawnie - ale postanowiłem doposażyć moje Audi w koło zapasowe / dojazdowe - i tu zaczęły się problemy.

ASO zaoferowało mi odpowiedni "zestaw" - czyli koło dojazdowe wraz z mocowaniem - za ponad 3000 netto, bez podania informacji odnośnie numerów części /typu koła itp.

Czy ktoś może mi doradzić gdzie i jakie koło zapasowe kupić (ewentualnie wraz z systemem mocowania), żeby pasowało ono w gniazdo wraz z umieszczonym tam akumulatorem?

Byłbym niezmiernie wdzięczny za podpowiedzi. Zaznaczam od razu, że Allegro, OLX oraz Ebay (w całej Europie) mam już rozeznane i odpytane - żadna zamieszczona tam oferta zgodna w tytule i opisie z A4 B9 Allroad, de factoniedotyczy wersji A4 B9 Allroad. Zacząłem nawet pisać do sprzedawców na tych portalach prośby, żeby zmienili opisy aukcji (bosą mylne) - i nawet przyniosło to skutek - obecnie wyszukiwarki na ww. portalach wyświetlają "0" ofert na zapytania "A4 B9 Allroad dojazdówka/koło zapasowe/ reserverad /notrad / spare wheel / emergency wheel"

Proszę o pomoc i pozdrawiam.

Tytuł: Re: A4 B9 Allroad Koło dojazdowe - dojazdówka.
PostNapisane: 20.sty.2019 11:09:49 
Użytkownik

Auto: Audi A4 B6 1.9 tdi 2004
Potrzebuje VIN do sprawdzenia tego.

PostNapisane: 20.sty.2019 22:35:38 
Użytkownik

Cześć, mój VIN to WAUZZZF40HA094847

PostNapisane: 22.sty.2019 15:26:43 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Kup sobie identyczną felgę gdzieś na używce, załóż oponę o tym samym wymiarze co masz na aucie, i jak gdzieś jedziesz to zabieraj ją ze sobą w pokrowcu jak użytkownicy LPG. Ja tak zawsze mam w tych nowszych autach, w razie awarii wraca się zawsze komfortowo z normalnymi prędkościami.

PostNapisane: 27.sty.2019 03:38:48 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Kup sobie identyczną felgę gdzieś na używce, załóż oponę o tym samym wymiarze co masz na aucie, i jak gdzieś jedziesz to zabieraj ją ze sobą w pokrowcu jak użytkownicy LPG. Ja tak zawsze mam w tych nowszych autach, w razie awarii wraca się zawsze komfortowo z normalnymi prędkościami.

Dzięki za radę ale nie jest to opcja dla mnie. Ze względu na konieczność wożenia ze sobą wielu sprzętów - nie mam miejsca na taki "zapas". W bagażniku na stałe gości sporo walizek narzędziowych (praca), a zimą dodatkowo łańcuchy i saperka śniegowa. Przestrzeń w tylnej części pasażerskiej zawsze mam wolną od czasu gdy przy dachowaniu komputer i walizka okazały się być największym zagrożeniem.

PostNapisane: 27.sty.2019 03:39:58 
Użytkownik

Auto Bil napisał(a):
Potrzebuje VIN do sprawdzenia tego.

Auto Bil - znalazłeś może coś co by mi pasowało?

Strefa czasowa: UTC + 1