.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 13:23:11

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [A6 C4 2.8 ACK] - Błąd g62
PostNapisane: 24.sty.2019 01:03:51 
Użytkownik

Witam, nie moge sie uporać z błędem g62 engine coolabt temp sensor - signal to lov, p0117 35-00.
Auto mi kiepsko odpala i szarpie jak wyskakuje jego błąd, czasami nie ma błędu i wszystko działa. Czujnik też dochodzi do temperatury 130 stopni mimo że w tym czasie na zegarach jest 90, na obu czujnikach tak samo(oczywiście kiedy działa). Czujnik wymieniłem ale nadal bez zmian, więc wróciłem do starego, zauważyłem że w kosce do ecu było chyba zwarcie w wiązce bo sprawdzałem miernikiem że pin od czujnika g62(ten co idzie do ecu) ma dwa połączenia do dwóch pinów, wiec uciąłem oryginalny przewod i zrobiłem nowy bezpośrednio z czujnika do ecu, próbowałem podpiąć do czujnika osobną masę, ale nie wiem dlaczego wtedy nie idzie sygnał na zegary(do ecu dochodzi sygnał czasami). Podłączyłem dodatkową mase do komputera, komputer w środku nie nosi żadnych śladów uszkodzenia.

Ogólnie mam problem którego nie potrafie rozwiązać z układem chłodzenia, bo ciągle sie zapowietrza, po zmianie płynu nawet ie mogłem go odpowietrzyc, nie chciał puścić termostat, mechanikowi jakoś sie udało, ale nie powiedział mi jak to zrobił, ale nadal po przejechaniu kilka km i odkreceniu zbiorniczka słychać że sie troche zapowietrza, nie wiem czy to ma jakiś związek.

Zastanawiam sie czy jak podłączone inny komputer czy nie zablokuje mi sie imobilizer?
Ma ktoś jakiś pomysł?

Tytuł: Re: [A6 C4 2.8 ACK] - Błąd g62
PostNapisane: 24.sty.2019 09:45:48 
Moderator

Auto: V70
To zapowietrzenie się może mieć być może związek z uszkodzeniem uszczelki pod głowicą. Pojechał bym na test.

PostNapisane: 24.sty.2019 11:58:49 
Użytkownik

Nie tędy droga silnik po wymianie uszczelek, test nic nie wykazuje, mam podejrzenia odnośnie nieszczelności śruby plastikowej przy odpowietrzniku, ale wątpie by to miało związek.

PostNapisane: 24.sty.2019 20:20:59 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Ta śruba jak ma zerwany gwint , to ssie powietrze. Przerabiałem to w dwóch 2,6. Wywaliłem ją i wkręciłem wętlicę skręcaną od koła. Odpowietrza się szybko i jest 100% szczelnie.

Strefa czasowa: UTC + 1