Powiem inaczej. Spójrz na screena poniżej. Powiedz mi czy te modele Audi różnią się znacząco?
Według mnie różnią się, ale nie jest to kolosalna różnica. Wszystkie są zrobione w tym samym stylu. Przedni grill, kierownica, wykończenie itd. itd. To ten sam styl.
Spójrz teraz na BMW pod spodem.
Czy to auto jest podobne do któregoś z Audi na powyższym screenie? Nie, jedyne co ich łączy to kraj pochodzenia. Poza tym wszystko jest inne, nawet oś napędowa ich różni.
Strasznie mi się podobają Audi ze względu na ich styl. Wszystkie są podobne do siebie. Jedyne co mi się nie podoba to combi czyli auta których nienawidzę. Są paskudnie brzydkie, owszem funkcjonalne ale brzydkie. Dlatego od razu powiedziałem, że nie szukam combi. Tak samo jak nie szukam BMW, Mercedesa czy Seata.
Nie interesuje się autami. Nie jestem ich fanem, nie siedzę w internecie i nie czytam o nich non stop. Nie jestem ani pasjonatem, ani fanatykiem. Po prostu mi się te auta podobają.
Szukam opinii o silnikach i skrzyni biegów na tym forum które dotyczy Audi ponieważ jak szukałem na ogólnych forach o samochodach to tam piszą, że jak kupować auto to tylko 1,9 TDI bo 1.6 wadliwe, 2.0 wadliwe, 2.4 wadliwe, 2.7 wadliwe 3.0 wadliwe, 4,2 wadliwe. Zdaje sobie sprawę, że jak 10 osób powie, że silnik jest dobry, a jedna powie, że fatalny to nie ma się co sugerować opinią jednej osoby, ale te ogólne fora są nasiąknięte uprzedzeniem do wszystkich silników zrobionych po 2005 roku.
Dlatego kulturalnie poprosiłem o pomoc tutaj. Nie chciałem tego wszystkiego pisać w pierwszym poście, dlaczego tu jestem, jakie są temu powody, dlaczego Audi, dlaczego nie konkretny model bo to za dużo pisania. Ale ok, wytłumaczyłem ale dopiero teraz możesz powiedzieć, że "pier...ole".