Zarathustra napisał(a):
Luki147 napisał(a):
przemówienie kaczyńskiego , .. ma ktoś coś polać , .. bo na trzeźwo nie idzie tego jakkolwiek przyjąć :
https://demotywatory.pl/4947451/Zlotous ... obrej-radyAbstrahując od wszystkiego, nie rozumiem Luki Twojego światopoglądu. Z wcześniejszych wypowiedzi można wywnioskować że raczej masz przedsiębiorców za cwaniaków i wyzyskiwaczy. Wywód Jarka można sprowadzić w zasadzie do tego, że chce aby przedsiębiorcy bardziej partycypowali w solidarności społecznej, przecież Tobie chyba o to chodzi.. dlatego nie rozumiem o co Ci konkretnie chodzi
Kto ma jakie poglądy to jego sprawa i zapadła decyzja, aby na tym forum wątków politycznych nie poruszać. Proszę się tego trzymać.
Ustosunkowując się do Twej wypowiedzi podtrzymuję , że Twoje wnioski w dużym stopniu są trafne . Ale jest pewna mała różnica . Owszem , jest wiele przedsiębiorców cwaniaków , i wyzyskiwaczy , i to się tym zgodzę . Ale jest też małą grupa ludzi którzy uczciwie prowadzą swe biznesy , i po ludzku traktują swych pracowników - i takich bardzo szanuję . I szczerze sam u takiego pracowałem przedsiębiorcy można by powiedzieć , a ostatnie dwa tygodnie pracowałem w sumie za free , tyle co mi stawiał konkretny obiad . Najnormalniej powiedział mi wprost , że musi ze mnie zrezygnować , bo na chwile obecną nie wie , kiedy będzie mógł mi zapłacić - a wiedziałem , że będzie mojej pomocy potrzebował . Pewnie powiecie , że to utopijne , no ale cóż .... każdy ma prawo do swego zdania . Była , jest u niego dosłownie rodzinna atmosfera , i każdy się tam czuł ja ku siebie w domu .
Mam też kolegów za czasów szkoły , którzy mają swoja firmę , która produkuje cuda z drewna , w sumie to wrzucę link - jak mody to odbiorą za reklamę , to niech usuną - robią zacne rzeczy , audiofile też tutaj znajdą sporo perełek do podziwiania.
I też potrafią prowadzić ciężki biznes , i normalnie traktować pracowników .
http://www.manufaktura-mk.pl/Także z wielu z Was prowadzi prywatne interesy , i jesteście w tym dobrzy , inaczej by Was nie było na rynku , i jak zauważyliście , nikogo z Was w ten sposób nie określiłem , ... mimo , że nie do końca się we wszystkim zgadzamy .
A piję do tego , że jedna osoba , nie mając krzty zrozumienia w prowadzeniu firmy chce tak znowelizować przepisy o nowym ZUS , że wybije to praktycznie 90 % naszych przedsiębiorców . Co niektórzy zrozumieją może to dopiero , jak nie będą mogli pójść do fryzjera , albo jak żona , kobieta będzie musiała za kosmetyczkę zapłacić nie 100 zł , ale .. strzelam 500 zł
No i owa osoba bezczelnie się wypowiadając o naszych przedsiębiorcach , miesza ich konkretnie z błotem , jak naiwnych prostaków .Bo tak naprawdę to oni utrzymują naszą gospodarkę na powierzchni , bo przecież zachodnie koncerny są z podatków zwolnione , i dostają jeszcze dofinansowania , .. cudnie prawda ??