Witam wszystkich.
Poszukuję informacji o zmianie kodowania dogrzewacza silnika na ogrzewanie postojowe.
Audi Q7 3.0 Tdi 2012, Termo Top C, MMI 3G HIGH
Moje proby:
08->07(kodowanie)-> 01009416 + 2048-> 01011464->kodowanie przyjete lecz w MMI nie pojawił sie timer, zaś znikła opcja ON/OFF dogrzewacza.
Proba nr2
08->07->long coding helper zmiana bajt 2 na bit 3 - > kodowanie przyjete lecz zero zmian.
Moje obserwacje:
18 Aux H
04 Basic settings
11 GO-> ON I w tym momencie załącza sie webasto I pojawia sie ikona,, farelki obok zegarka,, i mogę zamknąć auto I odejść a webasto grzeje I wentylator w srodku rozprowadza cieple powietrze. Panel klimatronika sie podswietla mimo braku kluczyka poniewaz auto zamkniete. Czyli podczas funkcji testowania wszystko gra.
Podczas,, dogrzewania silnika,, w trakcie jazdy ikona,, farelki,, nie wyswietla sie, natomiast podczas aktywacji w 18->04->11 wyswetla sie owa ikonka (czyli tak na chłopski rozum opcja jest)
Pytania
- jesli w 18 Aux H moge zrobić test to czy posiadam mozliwosc przekodowania funkcji dogrzewacza na ogrzewanie postojowe?
- jesli wogole rozpoznaje sterownik 18 to mozna zakodowac tak Aby w MMI pojawił a sie mozliwosc ustawienia 3 czasow grzania?
- jesli powyzsze jest niemozliwe to czy mozna dołozyc antene I pilota do webasto tak jak to było oryginalnie?
P. S Nie piszcie ze webasto uruchamia sie z panelu KLIMY guzikiem Setup bo w poliftach go nie ma
Obok rzetelnej informacji nie przejdę obojetny $$$.
Może ktoś ma kontakt z taką audi I moglby podesłać cały scan? Mozna by wtedy porownac kodowania...