metyoo napisał(a):
Luki147 napisał(a):
void napisał(a):
Saint Gobaint?
też o tym myślałem , jak to jakościowo wygląda ??
niektóre marki dają to na pierwszy montaż.
nordglassa sobie daruj, są słabe moim zdaniem, przynajmniej moja po 2 tyg. od montażu dostała strzała kamieniem i poleciało pęknięcie po całości. być może pech, być może nie. do busa kiedyś montowałem YESglass, podobno są podwykonawcami pilkingtona. wuj wie ile w tym prawdy, tak mi przynajmniej powiedział gość, który ją montował i jakieś ściemniane ulotki pokazywał
Dobra , sprawa wygląda następująco :
Będzie wstawiona szyba pilkingtona- z montażem mnie to wyjdzie 600 zł - myślę że cena bardzo przystępna jak za całokształt , i jakość usługi . Różnica taka w szybie , że będzie ona miała ekranik po stronie kierowcy w rogu na numer vin . U mnie w starej szybie tego nie było . Naklejkę z numerem rejestracyjnym mi elegancko przełożą .
Serwisant całkiem mądrze poruszył przyczynę pęknięcia - czy pękła od naprężeń , czy z powodu rdzy pod szybą , która spęczniała - i naparła na szybę powodując jej naprężenie i pęknięcie .
Na moje szczęście w nieszczęściu , to pamiętam , że auto stało jakiś czas na słońcu , wsiadłem odpaliłem auto i klimę z nadmuchem na szybę , i jechałem po małych dziurach tak że auto - buda pracowała ...i prawdopodobnie od naprężeń sobie szybka strzeliła .
Natomiast jak będzie ruda pod szybą , uszczelką na rancie to na taśmę i kilka punktów montują mi starą szybę , zabieram auto do siebie robię z tym porządek , i przyjeżdżam z powrotem na montaż .
Tyle w temacie . pozostaje czekać , jaki widok zobaczę po demontażu starej szyby .