wczoraj sprzedałem swoje C7, po prawie 5-ciu latach użytkowania. mam syna (syn ma obecnie 7 lat). nie obawiaj się czy się zmieścisz, C7 jest dużym i wygodnym autem. co do silników to 80k może być mało na BiTDI, zwłaszcza, że też mają jakieś swoje bolączki w przedliftach. ja w swoim miałem 3.0TDI CDUD (245KM), na gwarancji robili mi napinacze przy rozrządzie i przy ok 140 tys padła mi mechatronika (koszt ok 6k).. sam się zdziwiłem, no ale co zrobić. jak wspomniałem - auto jest super wygodne i pakowne, zdecydowanie w sedana się zmieścisz. A7 to bliźniacza konstrukcja, nieco łatwiejszy dostęp do bagażnika przez otwieraną całą klapę, bagażnik ma z tego co pamiętam całe 5 litrów więcej. to już raczej kwestia wyboru co Ci się bardziej podoba. obydwa auta możesz kupić gołe, ale obydwa też można dorwać w naprawdę fajnym wyposażeniu (ja miałem np. pneumatykę, TV, webasto, fotele komfort, 4-strefową klimę itd.). koszty eksploatacji będą takie same, niezbyt wysokie moim zdaniem. sam obecnie patrzę na nowe A7 planując powiększenie rodziny..
D3 to fajne auto, bardzo ładne i wygodne.. ale.. konstrukcyjnie stare. co kto lubi, ale osobiście ja bym wybierał między A6, a A7.