luksone napisał(a):
Czy na prawdę jest jeszcze szansa trafienia fajnego egzemplarza taniej w Niemczech niż w Polsce?
To ja się wypowiem...
Sprawa wygląda tak... jakiś miech temu próbowałem sprowadzić auto za pomocą firm które się tym zajmują. Pierwsza firma... Ok ok oni będą podsyłać, wszystko ok, coś znajdą... kontakt się urwał. Druga wysłała mi jedną ofertę na B6 1.8T z jednej z bardzo znanych niemieckich stron za cenę w przeliczeniu na PLN... uwaga... 28K PLN. Odpisałem im że B6 nie jest tyle warte to odpisali że sądzili że szukam pełnowartościowego auta. Niestety ale ja się poczułem jakby próbowali ze mnie robić pełnowartościowego frajera. Oczywiście do ceny trzeba doliczyć sprowadzenie, wszelkie opłaty + oczywiście kasę dla nich za sprowadzenie. Myślę że z ich ofertą w 35K może bym się zamknął.
Moje zdanie. Ceny aut w DE na portalach ogłoszeniowych są ostro wywindowane. W DE myślą że są dalej czasy w których ktoś za 20 letnie auto zapłaci 40K tylko dla tego że z DE a prawda taka że nieraz lepsze auto można kupić w PL niż u nich. Najlepiej mieć tam kogoś i kupić na miejscu jeżeli już ktoś się decyduje na auto z zachodniej granicy.
Szukając dalej napotkałem ogłoszenie ze sprowadzonym autem ze Szwajcarii. Pogadałem przez tel. z gościem + podesłałem do niego Pana zajmującego się sprawdzaniem aut przed zakupem. Wszystko to co mówił się pokryło. Pojechałem, kupiłem i teraz się cieszę autkiem
Z gościem mam kontakt. Z tego co wiem sprowadza auta. Jeżeli ktoś coś to PW.