.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 16.mar.2025 09:00:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 16:01:33 
Klubowicz

Auto: 210vtq
Jak ma byc stylizowana na rajdówke to biały rzadzi :peace:
chociaż czarna dwudrzwiowka tez wyglada fajnie (znam z autopsji ;-)

edit: literowka

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 22:54:24 
Użytkownik

Auto: Q7 4L
Mi tam sie zawsze podobał kolor czarny z chromem lub bez ale wydaje mi się zę do B2 będzie pasował biały z tymi wstawkami barw Rajdówek Audi :)

Audi A3 8L 1,8T

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2005 17:46:34 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Ehh...niedziela...pokręcilem trochę przy b2. Nie odpali biedactwo... Rozebralem układ wtryskowy. W układzie ciśnienie paliwa jest, ale niestety wtryski wszystkie są zapchane. Klapa rozdzielacza pracuje ładnie. Auto za długo stało nie odpalane. Wtryskiwacz rozruchowy jest zapchany błotem z korozji. I dodatkowo paliwo w nim było wymieszane z wodą. Regulator termiczny w takim samym stanie. Korozja całego układu wtryskowego bardzo zaawansowana. Gdyby auto stalo nawet nie odpalone ale z paliwem w układzie, to napewno by odpaliło. Ale niestety benzyna byłą wypalona do końca, aż zatarła sie pompa paliwowa. Może ktoś z Was ma gdzieś w garażu wtryski do satrego k-jetronica? Ale od wolnossącego oczywiście. Mam trzy komplety do turbo, ale są zupełnie inne. Mam pomysł jak je wstawić - zmienić te plastikowe gniazda w glowicy...ale to wielce ryzykowna operacja przy tak starym i kruchym plastiku a nie chcę dodatkowych kosztów związanych ze ściąganiem głowicy. Rozdzielacz paliwa jest już w drodze :) Nie bardo chce inwestować w te wtryski dużych pieniędzy, ale chciałbym pojeździć jakiś czas na tym silniku żeby go sprawdzić. Kompresję ma dobrą, ale był podejrzany o pęknięcie uszczelki pod głowicą - ja uważam, ze uszczelka jest cała. Ewentualnych zbawicieli zapraszam z propozycjami :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2005 18:51:36 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Ja mam moze z dwa wtryskiwacze, to moge ci je dac, bo pozytku z nich nie bedziesz duzego mial bo one łay paliwko, ale przynajmniej lały :D:D

Rozdzielacz też mam :)

No io regulator termiczny takze posiadam ale od 1.8, przez jakis czas na tym smigalem, bo moj orginalny byl popsuty

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 25.wrz.2005 20:07:42 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Propozycja ciekawa :D Rozesłałem wiadomości do kilku zbieraczy części takich jak ja...może mi pomogą. Niestety obracam się raczej wśród gratów od turbo i nie wiem coś znajdę. Regulatory termiczne mam. Nawet chyba 3 do wolnossącego i 2 do turbo. I jeszcze ze 2 rozłożone. Dam radę.

Brunox - środek na korozję już kupiony w Krakowie. W tygodniu będe miał to w domu. Mam kilka drobnych prac przy Avancie i reszta pójdzie na B2 i prace odkrywkowe przy karoserii. Korci mnie trochę podłubać śrubokrętem zeby dokładnie poznać skalę przedsięwzięcia. Musze jak najszybciej to auto zabrać do garażu bo straszy przechodniów :) Dzisiaj Mama do mnie zadzwoniła i powiedziała, ze złom podrożał. Ok 70-80 gr za kg...to miała być dla mnie propozycja :D

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 85 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1