enduroboy napisał(a):
Luki147 napisał(a):
enduroboy napisał(a):
Mówisz
Prosisz
Uswiadamiasz
Pokazujesz przyklady,
Trąbią o tym w tv, radiu, kosciele....
Nie kur........de
Nie rozumie jest mądrzejsza od wszystkich.
Wyjeb.........i mi tesciowa na policjanta
8000tysia w gotowce pod bankiem z tescia konta
Plus jeszcze zaprosila ich pod chate i oddala im cale zloto jakie miala.
Sumarycznie ze 30kola poszlo w swiat.
Dzwonili do tescia to ich pogonil
Zadzwonili jeszcze raz odebrala tesciowa......
Rece opadaja.
Co jest najlepsze nie widzi w tym nic zlego bo przeciez to tajna akcja byla.
Nikt by nic nie wiedzial gdyby tesc nie zobaczyl smsa z info o wyplacie kasy.
Chlop prawie zawalu dostal
Moja zalamana
Panowie ostrzegac mowic wbijac do łbów!!!!!!!
Moja Mama jest na to bardzo uczulona , .. cokolwiek do niej przyjdzie do zapłaty do zawsze dzwoni do firmy i się wypytuje .
2-3 tyś to jeszcze szło by jakoś zęby zagryźć i przecierpieć , .... ale 30 000 .
Aczkolwiek jak będą chcieli fanty ze złota pogonić to może to gdzieś namierzysz na olx, albo na allegro , o ile to nie pójdzie na przetop - zerkaj na oferty tego typu . Ewentualnie posprawdzaj po lombardach , ale nie sądzę , aby wysprzedali to na tym terenie co odbyła się akcja - raczej gościnnie na występach byli .
Jedno co mi jeszcze przychodzi do głowy , to jak wybierała gotówkę to pod bankiem przecież są kamery - może uda się rozpoznać ich twarze , albo ich auta po numerach rejestracyjnych .
Nic nie widac bo spotkali sie w parku daleko od kamer.
A na mojej ulicy jeden sasiad ma kamery na ulice gdzie widac wszystko.
Niestety dobrze wiedzieli ze kamera ich lapie i caly czas na filmie sa tylem do kamery.
G..... widac.
Co najllepsze nawet jak by ich zlapali to gucio im zrobisz bo kase i reszte dajesz dobrowolnie bez przymusu.
Policja oczywiscie przyjela zgloszenie i zeznania ale od razu mowia ze sprawa do umozenia bo nie ma szans ich zlapac a udowodnic im co kolwiek jeszcze trudniej.
Domyślam się , że szanse na odzyskanie są mizerne , ... ale
podszywanie się pod funkcjonariusza policji jest nie legalne - i jak się nie mylę jest karalne
Art. 227. Przywłaszczenie funkcji funkcjonariusza publicznego
Kto, podając się za funkcjonariusza publicznego albo wyzyskując błędne przeświadczenie o tym innej osoby, wykonuje czynność związaną z jego funkcją,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku.
Tutaj też dochodzi wyłudzenie korzyści finansowych , i materialnych .......
Ale wiesz co , ... mam pomysł głupi, ale ......
Ten numer z którego dzwonili do teścia , i teściowej ...... zadzwoń pod ten numer za hmm miesiąc , dwa miesiące ..... niech sprawa przycichnie , .. i powiedz że dzwoniono do Ciebie i czekasz gdzieś tam pod bankiem z gotówką do przekazania ...
oczywiście będziesz czekał z obstawą policyjną .
Może im ta kariera przyćmiła rozum , że łykną temat , .. tylko dzwoń rzecz jasna z innego numeru niż ten co ma teściu , czy teściowa .... , no chyba że telefon i karta służą jednorazowo do każdej akcji , i są później niszczone .
Jeden fakt mnie interesuje , .. nie wybrali Twoich teściów przypadkowo .... , ktoś musiał dać im cynk , że mają jakieś "większe" pieniądze na koncie , tudzież biżuterie , może jakiś nowo poznany kolega , znajomy , może ktoś zgubił wydruk z konta z bankomatu ??