dice111 napisał(a):
Ile chcesz dać za zderzak ? Widzę co najmniej parę "w normalnych" cenach.
Sprawa jest tego typu , że szukam u siebie w dużej mierze w okolicy . Chcę uniknąć faktu - uszkodzenia zderzaka w postaci rozciągnięcia po całej konstrukcji , albo nadwyrężenia zaczepów , lub deformacji przez nie odpowiednie składowanie . Wiem , że później jest spory problem ze spasowaniem przodu , i trzeba się z tym później użerać i cały dzień . Te co są na allegro , to je widziałem - dzwoniłem , pytałem się , i nikt nie chce mi dać gwarancji , że jest wszystko cacy .
Jak to ładnie ujmują , stan widać na zdjęciach , a czy jest prosty , nie zwichrowany ... Panie to ja nie wiem , na zdjęciach wszystko widać ...
Szukam gdzieś u siebie w okolicy , co bym mógł podjechać , zobaczyć jak leży na aucie , i go ściągnąć . Nie mam siły się później z takim ulepem użerać i odsyłać - sama wysyłka to coś koło 100 zł , także interes nie opłacalny .
Dlatego chodzi mi po głowie kupno zamiennika , nie rozciągniętego , prostego , nie odkształconego . Zakładam na belkę , sprawdzam , pasuję , i lakieruję , i mam kłopot z bani . Tylko nie wiem jak idealnie jest odwzorowany z oryginałem .
Na upartego może być nawet bez spryskiwaczy , otwory sobie sam zrobię , a wewnętrzną belkę nośną plastikową z mocowaniami na spryskiwacze przełożę . Teraz będę miał urlop niebawem , to z tym swoim starym pobawię się ostatecznie , i podejmę ostateczną decyzję .