Witam,
zaczynam temat z autem które chodziło mi dość długo po głowie. Szukałem fajnego kombi z jakimś w miare mocnym silnikiem i dobrym napędem. Padło na a6 ze względu na duża popularność tych aut i dobry napęd oraz na silnik który jest rozwojowy. Niestety a6 w kombi z tym silnikiem jest bardzo mało, mi udało się coś takiego upolować i mam nadzieje że doprowadzę ją do fajnego stanu.
1.8t 282 tys przebiegu, wychodzi że pewny, sprawdzany w szwecji oraz tutaj w Polsce.
LPG wtryski osobne herkules, sterownik zenit, parownik AC R01 czerwony, butla 72l
Kombi, dołożone większe końcowki wydechu, wstawione listwy drzwi ale nie wiem czy to ori czy jakiś zamiennik, czarne ramki przy szybach i drzwiach.
W środku pół skóry pół elektryczne, radio concert 2 z subwooferem, xenony i to chyba tyle.
- auto ma nową turbinę bo stara popękała wewnątrz te kanały żeliwne - niestety k03
- nowe przednie zawieszenie febi
- nowe sprzęgło ale bez nowego dwumasu a szkoda
- nowa pompa paliwa
- nowa pompa wspomagania i płyn
- nowe opony 17 cali
- nowe tarcze i klocki na wszystkich kołach
- wymienione przednie błotniki na zamiennik
- zawieszenie 1BE
- pakiet Sline w środku chyba, czarny sufit, kierownica, białe zegary, alu jasne dekory.
- nowe świece NGK laser
Sporo rachunków na inne drobniejsze naprawy. Zero błędów w silniku i reszcie układów, przeskanowane podczas kupna VCDS.
Do zrobienia
- zimowe koła pewnie 16 cali
- ogarniecie błotników przód i tył - zabezpieczenie bo już są jakieś odpryski
- polerka lamp przednich ewentualnie regeneracja odbłyśników
- auto ma delikatne drgania tylko przy 120 km/h, może podpora wału, może opony do przeważenia, może jakieś poduszki dyfra, może dwumas - będe szukać
- pewnie wyrzuce z drzwi światełka z logiem audi
- dołożenie 2 din androida
- zrobienie downpipe, FMIC centralny, może większe wtryski i będe celować w okolice 200 koni.
- mniejsze i większe pierdoły.
- sprawdzenie sprężania
- sprawdzenie ciśnienia oleju
- sprawdzenie odpływów i uszczelnienie modułów pod dywanem aby nie mieć choinki
- zrobienie biksenonów może
Ogólnie wygląda na doinwestowane, ranty drzwi zdrowe, podłoga w porządku
tu z moim obecnym autem
Czekam na ewentualne rady i spostrzeżenia. Mam nadzieję że wniosę na forum trochę wiedzy i umiejętności. Większość moich aut miało swoje tematy i prowadzone wątki na forach gdzie wstawiałem postępy prac. Można mnie kojarzyć z bmw klub, e46 forum, klub cytrynki, na forum hondy też coś pisałem.