Dzięki bloku za wprawne oko
Ja nawet się nie łudzę, że przebiegi oznaczone w 90% ogłoszeń są prawdziwe. Czasami stan zużycia niektórych elementów jest niewspółmiernie duży do liczby przy liczniku km, więc albo ktoś wybiórczo odmładzał samochód albo bawił się przełącznikami a nie jeździł samochodem
To drugie oczywiście do włożenia między bajki. Wiem, że to już prawie 20 letnie samochody, ale poszukuje albo młodszych roczników 2003/2004 albo zadbanych (chociaż to jak igły w stogu siana), a ten z ogłoszenia zainteresował mnie bo cena jak na takie wyposażenie dość atrakcyjna w porównaniu do innych ogłoszeń.
Pocieszające to, że można 3.0 zdiagnozować w dużym stopniu.
Co do wyboru silnika miałem okazje kierować 2.4 i 1.8t - dużej różnicy nie widziałem w jeździe aczkolwiek preferuje niewyżyłowane V6, które idzie pojemnością. Szczerze mówiąc mam cichą nadzieję, że 3.0 z racji mniejszej popularności będą w lepszym stanie, ale to chyba naiwność bo ceny w ogłoszeniach wahają się od 7 do 18 tys PLN. Mam pewien pomysł żeby poszukać niezagazowanego i zrobić instalacje na własny koszt - zagazowany może równać się z brakiem ograniczeń w stylu jazdy poprzednika
to są trochę moje domysły i nadzieje, bo spodziewam się, że każdy kto miał a6 nią jeździł czy tak czy siak
Powiedzcie proszę jeszcze, banalne pytanie trochę bo na papierze dane są jak czarno na białym, bagażnik sedana w quattro jest o ~100l mniejszy niż w wersji bez napędu 4x4? Determinuje to trochę mój wybór bo zalezy mi jednak na miejscu w bagażniku i jak mam wybierać to już wolę avant bo tam bagażnik sobie powiększę odsłaniając roletę a w sedanie już nie