.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.mar.2025 22:43:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Pierwsze audi a3
PostNapisane: 01.lut.2021 21:40:23 
Użytkownik

Witajcie! Przymierzam się do zakupu pierwszego auta do 30 tys.

Mój wybór padł na audi a3 2.0 tdi od 2008 wzwyż. Niestety przeczytałam dzisiaj artykuł o tym, że nasz kochany rząd pracuje już nad ustawą zakazującą wjazd diesli do miast powyżej 100 tys. mieszkańców, a niestety w takim mieście mieszkam.
Sprawdzałam już, że jeśli to wprowadzą to będę mogła korzystać z auta do 2025 roku, niestety pewnie bym się nacieszyła nim 2 lata i potem musiała go sprzedać, a już wiadomo że ze sprzedażą byłby problem.

Otóż droga grupo czy jest jakiś cień szansy żeby kupić audi a3, w którym się zakochałam ale żeby była w benzynie?
Żeby auto nie było później skarbonką... Jeśli jednak nie to co innego moglibyście polecić?

Jeśli chodzi o ilość kilometrów to myśle że w ciągu roku byłoby to ok. 15 tys. km

Tytuł: Re: Pierwsze audi a3
PostNapisane: 10.lut.2021 21:43:47 
Użytkownik

Zarówno Diesle jak i benzyniaki po 2000 roku mają z założenia w konstrukcji celowe wady, obecne samochody ledwo przejeżdzają 300 tyś. km tak więc tanio nie będzie eksploatować. Może 2.0 fsi.

Tytuł: Re: Pierwsze audi a3
PostNapisane: 10.lut.2021 21:45:58 
Użytkownik

Pitejro1 napisał(a):
Zarówno Diesle jak i benzyniaki po 2000 roku mają z założenia w konstrukcji celowe wady, obecne samochody ledwo przejeżdzają 300 tyś. km tak więc tanio nie będzie eksploatować. Może 2.0 fsi.

zdecydowałam się jednak na diesla w dalszym ciągu, jutro jade obejrzeć to auto, jednak nie jestem pewna czy to dobry wybór:
https://www.olx.pl/d/oferta/audi-a3-8p- ... IpGUz.html

Strefa czasowa: UTC + 1