Dzień dobry Jestem nowy w świecie Audi i przymierzam się do zakupu Q5. Proszę doświadczonych Forumowiczów o rady.
Aktualnie interesuję się ofertą Q5, w benzynie z 2017 roku, 136 tyś km na liczniku, pierwszy właściciel. Przeglądy w ASO, wraz z ostatnim gwarancyjnym, klocki, tarcze, olej. Samochód bardzo dobrze wyposażony, pneumatyka, Matrixy, wszystkie asysty, Virtual cocpit S-line, fotele sport, skóra, elektryka, itd. Cena zakupu 150 tyś brutto Przejechałem się nim, zawieszenie na ucho super, auto w pełni sprawne, żadnych problemów, bardzo zadbane.
Niby wszystko OK, ale martwi mnie przebieg, 136 tyś, czylil 34 tyś rocznie, to nie jest mało. Pomimo, że auto jest zadbane i serwisowane, to jednak wiadomo, że każde auto z biegiem użytkowania zużywa się.
Czy uważacie, że nalezy się martwić takim przebiegiem w tym aucie ? Co należy sprawdzić jeszcze przed zakupem ? Jak się mają rozrządy w tych samochodach ?
Dodam, że zakupione Audi mam zamiar użytkować przez 5 lat i przejechać ok. 100 tyś km. Chciałbym uniknąć wpakowania się w liczne naprawy związane z ogólnym zużyciem.
Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
|