Dołączył(a): 07.wrz.2006 07:57:29 Posty: 1453 Lokalizacja: Szczecin
|
hubos21 napisał(a): solaris napisał(a): Luki147 napisał(a): solaris napisał(a): Zwykły posiadacz optycznie różnicę zobaczy
Ale weź zrób np 1000km jednym a drugim to zobaczysz różnicę
a z codziennych różnic
Po 6 codziennie wożę córkę do żłobka, pijąc kawkę ustawiam na telefonie temp w aucie na 22 stopnie, jak wracam to jest mi za ciepło, mówię do auta jest mi za gorąca i zmniejsza sam o 1.5 stopnia, marudzi mi córka to mówię włącz piosenki dla dzieci i mimo, że nie ma takiego tytułu on mi włączy idziemy do zoo albo mucha w mucholocie. Żona piszę sms kup bułki i mleko, a to na liczniku ładnie w rogu wyświetlone, mówię odpisz ok i on to wysyła. O takich standardach jak keyless czy automatyczne światła i wycieraczki czy autopilot nawet nie wspominam niezaprzeczalnie, to o czym wspomniałeś jest "komfortem" bardzo wysokich lotów, i z Tobą się zgodzę, fajnie jest mieć coś takiego na pokładzie. Ale powiedz mi teraz szczerze, bo to mnie naprawdę ciekawi , chodzi mi o komfort w prowadzeniu. Gdyby wziąć taką b6, i inne audi do 50 tyś, w takim samym zestawieniu i to kombi i tamto kombi, z tymi samymi systemami do kontroli jazdy , .... to czy różnica w prowadzeniu była by aż taka kolosalna ?? Zakładam , że wielowahacz w takiej b6 , jak i w innym audi do 50 tyś. , to zasada działania , jak i budowa praktycznie są takie same , może są inne kształty wahaczy , ale wszystko praktycznie jest tak samo poskładane , to czy różnica w wybieraniu nierówności, prowadzeniu po łukach, w hamowaniu jest aż taka kolosalna ?? zakładamy, że auta mają dobre oponki, podobną moc, dobrej jakości tarcze klocki, te same rozmiary tarcz, podobną wagę , jak to by się prezentowało ?? Różnica w prowadzeniu jest ogromna, weźmy np A4 b6 a BMW F10 to nie oszukujmy się ale to jest przepaść A co do wahaczy, klocków, nierówności, łuków, opon itp to żeby Ci to najprościej wytłumaczyć A4 B6 ma ESP i np Urus też , ale to nie są te same kontrole trakcji, i to się tyczy każdej wspomnianej przez Ciebie kwestii Teraz Panie lecisz jak Luki tylko w drugą stronę Widzę tutaj jakieś osobiste wycieczki w stronę mojej osoby, oj nie ładnie, nie ładnie będzie klaps w pupę Zapewne może Was to dziwić, ale mimo że kierowałem kilkoma lepszymi furami(nie mylić z czynnym, dłuższym użytkowaniem) , to może z racji ze swojego "zboczenia" na punkcie audi, .. praktycznie każde auto bez Q jest dla mnie "ułomne". Ja wiem , że te fury są do bólu doposażone, i jak będziesz chciał to Ci mocniej lewe jajo wymasuje fotel, a prawe mniej....i w ogóle, albo nastoletnia Koreanka z kufra wyskoczy i wymasuje Ci wszystko ...od Ado Z ale w faktach ....przestawia to się tak , i nie mówię tutaj o komforcie : upalałem swojego starego kondona a6 c5 po śniegu na mojej wiosce po serpentynach , i zwalił się jakiś koleś z lepszym BMW za grubszą kasę.... zapomnijcie, że dotrzymał mi tempa, tam gdzie jak wchodziłem w zakręt prawie bokiem, to owe BMW kręciło się jak pokrywka słoiczka. Fakt BMW doposażone w HU i , w środku światełek, jak lampek na choince , nowe oponki zimowe, kierownik tego BMW nawet oblatany , co z tego że mocy w cholerę, systemów też w cholerę , wyposażenia w cholerę , jak dostało łupnia od starego kondona ze stałym archaicznym napędem w elpidżi . Tyle że zapewne na moje auta żadna nastoletnia Karyna nie poleci , to jest mój ból , natomiast na takie BMW ........ no cóż heh. Nie mówię, że te auta mi się nie podobają , są ładne , mają ładne bryły, ale w moim uznaniu nie prowadzą się aż tak dobrze .Oglądałem kilka testów na yt pomiędzy mercem bmw, a audi . Stare audi bije na głowę nowsze modele bmw czy merca . Na pewno jednak stare audi nie ma takiego komfortu jak ów nowym merc czy bmw , ale z jakiegoś powodu stare audi kopie im tyłek na śniegu, czy też w błocie. Oczywiście nie twierdzę, że nie ma auta które by nie mogło konkurować z audi . Ale niestety, moim zdaniem większość aut z "super, hiper, ekstra" napędem dostaje łupnia od audi
_________________ Audi 80 b3 1.8 było .... pożyczyli , i nie oddali ehhh... Audi 80 b3 2.0 16v było ... rozwalili , i nie naprawili ... odkupione , i naprawione Audi a6 C5 2.4 v6 Quattro .....jest
|
|