Drodzy forumowicze, w aucie posiadam radio RNS-E 2004r. Problem, który zauważyłem jest następujący. Wyszukuję się tylko jedna stacja automatycznie, wskakuje jako pierwsza, następnie mogę dodać 10 innych i zawsze po wyszukaniu następnej poprzednia podświetla się na szaro. Ogólnie mogę słuchać tylko jednej stacji. Na ekranie wyświetlają się wszystkie lecz tylko jedna jest na pomarańczowo. Jak wejdę w wyszukiwanie ręczne to mogę znaleźć inną stację i tak zostawiając gra owa nowo ustawiona lecz jeżeli przełączę na "najmocniejszą", która z automatu jest na samej górze to ta poprzednia zmienia kolor na szary i już nie mogę jej słuchać. Skan automatyczny też działa dziwnie ponieważ omija częstotliwości, skacze co 1-2 Khz i na końcu znajduje tylko jedną i tą samą stację.
Czasami jest taka sytuację iż mam najmocniejszą stację na pomarańczowo, później 5 na szaro (nie mogę słuchać) a później jakieś stacje z "chińskimi" znaczkami. jakieś !!!&#$$feee itp na pomarańczowo.
Wersję softu wyświetla mi X44.
Jakieś sugestie?? Może soft należy zaktualizować? Może antena?
Z innej beczki. Do tego czasu miałem kompas który wyświetlał mi się między licznikiem a obrotomierzem na fisie, wystarczyło przyciskiem na rączce wycieraczek zmienić na spalanie itp, później wyłączał się ekran a później wracał kompas. Ponieważ miałem problemy z tym radiem to w ustawieniach radia dałem "reset to default" i... Kompas znikną
Jak wyjeżdżam w inne rejony to niektóre stacje się zmieniają na kolor pomarańczowy i mogę ich słuchać ale to bardo rzadko.
_________________ Było 100 C4 2,3 AAR Było A6 C4 2.6 Avant Było A6 C5 2.4 Było A4 1.8T AEB quattro Avant Jest A4 1.8T AJL Było A6 1.9TDI AVF Było A4 B6 1.9TDI AVF Avant Był VW Golf MK4 GT TDI 150 Jest A6 C6 2.0 TFSI Jest A6 C5 2.5TDI Allroad Jest A4 B6 ALT
|