mały v8 napisał(a):
80 lat po wojnie , po chuy drążyć?
mały - obejrzyj film..1.5h... samo "Jedwabne" to tylko pretekst, zaczątek...
Cytuj:
polacy też mordowali, ale nie na taką skalę! przypominam
mam wrażenie, że najchętniej postawiłbyś znak równości... do ludzi z takim przekonaniem, w pierwszej kolejności powinni przyjść pejsaci koledzy i powiedzieć: dzień dobry, ty mieszkać na mojej ziemi, ja mam pismo, ty teraz będziesz mi płacić...dogadamy się...
Cytuj:
Tylko komu chcesz to tłumaczyć, jak teraz masz całe narody i pokolenie przygłupów, zobacz na tą dzisiejszą młodzież, brytyjską, amerykańską u nas pewnie już lepiej też nie będzie. Kiedyś się w szkołach chodziło na takie filmy, dzisiaj pewnie za karę ktoś pójdzie
Nie martw się, młode żydki mają odpowiednią wiedzę wpajaną...wycieczki młodych żydków mają swoich przewodników, odpowiednio wyszkolonych z odpowiednią narracją...
Gdy w 8 klasie mojej córki, padła propozycja wyjazdu na wycieczkę do Auschwitz, to połowa rodziców protestowała, że to może być zbyt traumatyczne dla dzieci...
W mojej ocenie, taka wycieczka to must have/lektura obowiązkowa... a film powinien być puszczany na lekcjach historii...
Na naszych oczach pisana jest historia od nowa, a my możemy być zmuszeni zapłacić za nią..