Witam, od listopada jestem posiadaczem A3'ki.
Na wiosnę po zmianie opon na letnie dostrzegłem, że w moim samochodzie tył stoi bardzo wysoko względem przodu oraz od samego początku przygody z samochodem przy przejeżdżaniu przez "policjanta" nawet przy niskiej prędkości tył auta wyskakuje jak inflacja w naszym kraju.
Szczerze? olałem temat, jednak nie dawno pojawiły się denerwujące stuki z okolic tylnego zawieszenia, sprawdziłem wszystko od wahaczy po łączniki stabilizatora, była wizyta na stacji diagnostycznej, podczas której diagnosta stwierdził ze coś "było majstrowane przy amortyzatorach" i bardzo nie podoba mu się długość sprężyn (nie znalazłem na nich żadnych oznaczeń) i tam mam szukać rozwiązania problemu.
Temat stukania udało mi się rozwiązać samemu - plastikowa osłona wahacza (ta najbliżej koła).
Natomiast przedtem przy sprawdzaniu amortyzatora, który mechanik odkręcił stwierdzono jego awarię oraz "na szybko ze zdjęć sprężyn w internecie, że obecnie założona ma więcej uzwojeń" i tutaj chciałbym prosić o pomoc w wyborze kompletu amortyzator + sprężyna + poduszka amortyzatora. Czegoś najbliżej oryginału, ponieważ nie chcę tzw. betonu
Nie chciałbym się pchać w jakieś sportowe zawieszenie, ponieważ mi na tym nie zależy, ale obecnie tył wygląda jak w niezaładowanym dostawczaku (chyba że ktoś mnie uświadomi i oryginalnie tak to wygląda) i chciałbym to zmienić
Audi a3 8P, 2.0 TDI CBAB, 2009r. VIN: WAUZZZ8P09B021495, obecnie założone 18', zima 17'
Pozdrawiam serdecznie